logo

Как да сготвим розмаринови шишчета с прашка шунка?

Необходими продукти

Днес ще сготвим едно вкусна ястие-розмаринови шишчета с прашка шунка. Необходимите ни продукти са прашка шунка тандем, нарязана на тънки кръгчета, козе сирене, чери домати, патладжани, нарязани на тънки филии, чушки, босилек, магданоз, орехи, чесън, зехтин и ситно нарязан пармезан както и шишчета от роз марин.

Начин на приготвяе на розмаринови шишчета с прашка шунка

Първо ще подсуша нарязаните на тънко патладжани и ще ги подредя в тава с хартия за печене. Горе долу със същита големина са и резенчетата тиквички, които също ще наредя в тавата. В останалата част от тавата ще сложа червена чушка. Ще намажа всички зеленчуци със зехтин. Слагам ги в загрята фурна за около 220 градуса. Сега е време да оформим шишчетата. Взимаме резенчета прашка шунка тендем. Разделяме я на три и върху всяко парченце ще сложа по резънче по зеленчуците като ги редуваме първо ще сложа патладжан, после тиквичка и наи-накрая- чушка. Ще прибавим и сирене. Ще направим един сос песто. Ще пасирам листа от босилек, магданоз, пармезан, две супени лъжици орехи, ситно нарязана скилитка чесън, малко морска или хималайска сол и зехтин. С част от соса ще намажа шишчетата, а останалия сос ще предложа при сервирането. Ще сложа лъжичка песто на всяко сирене и внимателно ще ги навия. Ще набода всяко шишче с роз марин и за още по-богат вкус ще прибавя и чери домат. Ще намажа всяко шишче със зехтин и ги слагам за около 2/3 минути на умерен огън.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.