Как да сготвим розмаринови шишчета с прашка шунка?
Необходими продукти
Днес ще сготвим едно вкусна ястие-розмаринови шишчета с прашка шунка. Необходимите ни продукти са прашка шунка тандем, нарязана на тънки кръгчета, козе сирене, чери домати, патладжани, нарязани на тънки филии, чушки, босилек, магданоз, орехи, чесън, зехтин и ситно нарязан пармезан както и шишчета от роз марин.
Начин на приготвяе на розмаринови шишчета с прашка шунка
Първо ще подсуша нарязаните на тънко патладжани и ще ги подредя в тава с хартия за печене. Горе долу със същита големина са и резенчетата тиквички, които също ще наредя в тавата. В останалата част от тавата ще сложа червена чушка. Ще намажа всички зеленчуци със зехтин. Слагам ги в загрята фурна за около 220 градуса. Сега е време да оформим шишчетата. Взимаме резенчета прашка шунка тендем. Разделяме я на три и върху всяко парченце ще сложа по резънче по зеленчуците като ги редуваме първо ще сложа патладжан, после тиквичка и наи-накрая- чушка. Ще прибавим и сирене. Ще направим един сос песто. Ще пасирам листа от босилек, магданоз, пармезан, две супени лъжици орехи, ситно нарязана скилитка чесън, малко морска или хималайска сол и зехтин. С част от соса ще намажа шишчетата, а останалия сос ще предложа при сервирането. Ще сложа лъжичка песто на всяко сирене и внимателно ще ги навия. Ще набода всяко шишче с роз марин и за още по-богат вкус ще прибавя и чери домат. Ще намажа всяко шишче със зехтин и ги слагам за около 2/3 минути на умерен огън.
No Comments