[the_ad id=”5284″]


Подготовка за поставяне на душ корито

Всяко строителство и ремонт започват с точно измерване. Така често стигаме до извода, че има не само прави ъгли. Душ коритото напремер е заоблено конично, за това блокчетата ytong трябва да се изрежат косо с триона. Независимо дали ще изберете да се къпете във вана или в душ кабина – газобетоните блокчета са подходящи и за двата наклона.

Строителни дейности

Нарязаните блокчета се зазиждат с лепило за газобетон. То се нанася върху блокчетата, които после се поставят едно по едно под душ коритото. Важното е да ги нивелирате добре и да ги положите точно. Промените след това са много болезнени, защото домашния майстор може да се сърди само на себе си  🙂  Целта е постигане на максимално равна повърхност. Малки корекции биха улеснили последващото залепване на плочки на вашаето душ корито.

Изолация

Следващите стъпки касаят изолацията от влага. За целта първо се нанася лепило ytong върху блокчетата. Отгоре се нанася грунд за по-добра адхезия. След 24 часа може да се нанесе хидроизолациония слой с помощта на бояджиски валяк. В ъглите се полага специална уплътняваща лента.

Както и при ваната при и при душ кабината трябва да се нанесе допълнително хидроизолиращо покритие след чието изсъхване могат да се залепят плочки по избор.

Ако това видео ви е било полезно не се колебайте да потърсите повече информация за газобетонни блокчета на сайта на ytong.

Или разгледайте и останилите видеа на www.kak.bg

За Автора - ytong

Xella International GmbH е една от най-голeмите компании на немския и европейския пазар за строителни материали. Седалището на фирмата се намира в Дуисбург, Германия. От март 2008 г. Xella International GmbH, е част от немския консорциум PAI partners and Goldman Sachs Capital partners. Визия Идеята на XELLA е създаването под един покрив една широка структура на предлагане на всички видове строителни материали с изключение на тухлите, с цел пълно покриване на съвременните изисквания на пазара на строителни материали. Продукти Под името XELLA се обединяват следните търговски марки: - Автоклавен клетъчен бетон YTONG; - Варопясъчни изделия под новата марка Silka; - Строителни системи с марка Hebel; - Пожарозащитни плоскости Aestuver; - Системи за сухо строителство Fermacell; - Топлоизолационна система YTONG Multipor; - Вар и варови продукти с марка Fels.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.