[the_ad id=”5284″]


В това видео подробно и разбираемо ще ви запознаем със стъпките за полагане на вътрешна изолация на таван с минералните топлоизолационни плочи multipor. Много често е задължително да се изолира тавана на неотопляеми помещения, за да се постигне уютен климат в стаите отгоре. Пример за това са гаражи или коридори под отопляеми помещения. В този случай освен отличната изолация multipor допринася и за пожаробезопасността. Филмът е разделен в три стъпки.

Материалите за изолация

При поставяне на вътрешна изолация на таван са ви необходими – изолационни плочи, лек разтвор, армираща мрежа (ако ще се измазва), нивелир, мистрия, маламашка, кофа, бормашина с бъркалка, полиеританова пяна, шлайф дъска, ренде и трион.

Подготовка

Първата стъпка е да се отстранят от тавана предишни мазилки и бои. Основата трябва да бъде чиста обезпрашена и здрава.

Подгответе лепилния разтвор като разбъркате с бормашина с бъркалка – една торба лек разтвор с 8 литра вода до достигането на пастообразна консистенция. Проверете дали лепилния разтвор е с правилната гъстота.

Поставяне на плочите

Епилния разтвор се нанася по цялата повърхност на плочата с назъбена маламашка 10-12 мм. На вертикалните фуги не се нанася лепило. С лек натиск плочите се залепят към тавана на около 3-4 см от вече залепените плочи и се приплъзват към тях. Така се получава по-добро сцепление с основата. Приплъзването следва да бъде перпендикулярно на посоката на нанасяне на лепило. За 1 м2 са ви нужни 3,3 броя плочи multipor.

Разминаването на фугите трябва да е от най-малко 15 см. Плочите се режат лесно по зададен размер с помощта на трион. Всички неравности се отстраняват лесно с ренде multiport или шлайф дъска. След това отстранете праха. Продължете така до облепяне на целия таван.

Получената фуга между плочите и стените се запълва с полиеританова пяна.

При дебелина на плочита над 15 см или последващо измазване е необходимо дюбелиране към тавана. В този случай дюбелите се поставят след армиращата мрежа. При гаражи може да не се измазват залепените плочи. Дори и така те са естетически добре оформени. При желание можете да измажете плочите с лек разтвор и армираща мрежа като спазвате същите стъпки като при вътрешна изолация на стените.

Вътрешната изолация с multipor е отлично решение за постигане на уют и топлина във вашия дом.

Ако това видео ви е било полезно не се колебайте да потърсите повече информация за плочи multipor на сайта на ytong.

Или разгледайте и останилите видеа на www.kak.bg

За Автора - ytong

Xella International GmbH е една от най-голeмите компании на немския и европейския пазар за строителни материали. Седалището на фирмата се намира в Дуисбург, Германия. От март 2008 г. Xella International GmbH, е част от немския консорциум PAI partners and Goldman Sachs Capital partners. Визия Идеята на XELLA е създаването под един покрив една широка структура на предлагане на всички видове строителни материали с изключение на тухлите, с цел пълно покриване на съвременните изисквания на пазара на строителни материали. Продукти Под името XELLA се обединяват следните търговски марки: - Автоклавен клетъчен бетон YTONG; - Варопясъчни изделия под новата марка Silka; - Строителни системи с марка Hebel; - Пожарозащитни плоскости Aestuver; - Системи за сухо строителство Fermacell; - Топлоизолационна система YTONG Multipor; - Вар и варови продукти с марка Fels.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.