logo

Как да си сготвим пиле с чушки в уок?

Необходими продукти

Днес ще приготвя пиле с чушки в уок. Тази рецепта ще бъде изпълнена в азиатски стил. За нея са необходими пилешко филе, нишесте, зелен лук, различни чушки, пилешки булюн със зеленчуци маги, малко бяло вино и сварен ориз за гарниране.

Начин на приготвяне на пиле с чушки в уок

Първо ще разтворя нишестето в две, три супени лъжици студена вода и ще го добавим към пилешкото филе. Омесваме го и го слагаме в сгорещената мазнина. Месото ще изпържа на две, три порции в сгорещената олио като се опитваме да разделим отделните парченца в тигана. След като филетата се зачервят от двете страни, ги изваждаме. Към мазнината от пърженето добавяме лука и го разбъркваме няколко секунди. Прибавяме чушките. Хубаво е да останат леко хрупкави и затова са им нужни не повече от две, три минути в тигана. Ще върна пилешките филета в тигана и ще ги овкуся с маги пилешки булюн. Добавям около 50 милилитра бяло вино и чесъна . Разбърквам още две, три минути и ястието е готово.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.