Как да си сготвим пиле с чушки в уок?
Необходими продукти
Днес ще приготвя пиле с чушки в уок. Тази рецепта ще бъде изпълнена в азиатски стил. За нея са необходими пилешко филе, нишесте, зелен лук, различни чушки, пилешки булюн със зеленчуци маги, малко бяло вино и сварен ориз за гарниране.
Начин на приготвяне на пиле с чушки в уок
Първо ще разтворя нишестето в две, три супени лъжици студена вода и ще го добавим към пилешкото филе. Омесваме го и го слагаме в сгорещената мазнина. Месото ще изпържа на две, три порции в сгорещената олио като се опитваме да разделим отделните парченца в тигана. След като филетата се зачервят от двете страни, ги изваждаме. Към мазнината от пърженето добавяме лука и го разбъркваме няколко секунди. Прибавяме чушките. Хубаво е да останат леко хрупкави и затова са им нужни не повече от две, три минути в тигана. Ще върна пилешките филета в тигана и ще ги овкуся с маги пилешки булюн. Добавям около 50 милилитра бяло вино и чесъна . Разбърквам още две, три минути и ястието е готово.
No Comments