Ако това видео ви е било полезно открийте повече информация на сайта на zdrave-bg.eu

Лавандула

Чаят от лавандула има много полезни съставки. Използва се в случаите, когато се чувстваме нервни, тревожни или и не можем да заспим. Понякога се препоръчва като спазмолитично или диуретично средство. Лавандуловото масло също има лечебни свойства и може да облекчи ревматични болки. Успокоителен и освежаващ ефект върху организма има така наречената вана с лавандула. Тя се препоръчва особено на пациенти с хипотония – ниско кръвно налягане. Лавандулови цветове в леглото помагат при разстройства на съня и носят дълбок и ободряващ сън.

Чай от лавадула

Както споменахме, чаят от лавандула е много полезен за организма. Той се приготвя по следния начин. Залейте 2 чаени лъж. лавандулов цвят с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете да се запари 5- 10 минути, после прецедете. Подсладете с мед. Пийте по 2 чаши, за предпочитане преди лягане.

Чаят от лавандула, примесен с други билки, може да бъде полезен при лекуване на дихателни проблеми. Смесете 1 чаена лъж. цвят от лавандула с 1 чаена лъж. мента. Залейте сместа с 1 чаена чаша вряла вода, оставете да се запари 5 минути, след това прецедете. Подсладете с мед. Пийте по 3 чаши на ден.

Елексир от олио

Полезен за организма е и така наречения елексир от олио и свежи лавандулови цветове. За тази цел отделете 1 шепа сухи или свежи лавандулови цветове от стъблата, поставете ги в буркан с винтова капачка и налейте в него 1 чаена чаша зехтин. Оставете сместа да кисне 3 дена на слънчево и топло място. Прецедете зехтина, като изтискате старателно остатъка от лавандулата. Съхранявайте в непрозрачна бутилка.

Баня с лавадула

Баня с лавандула също има много успокояващо и освежаващо действие. Може да я приготвите по следния начин. Залейте около 100 г цвят с 1 л вряла вода. Оставете да кисне 10 минути, после добавете отварата към водата за вана.

За Автора - zdrave-bg

Екипът на Zdrave-Bg.eu предоставя на своите читатели възможност за безплатни медицински консултации. Вашите запитвания ще бъдат внимателно обсъдени и при нужда – консултирани със съответния специалист. Ако имате здравословни проблеми и не знаете какво да предприемете; ако не ви е ясно какво означават резултатите от медицинските изследвания или сте изправени пред трудно решение какъв метод на лечение да изберете; ако имате неясни оплаквания и отдавна нерешени здравословни проблеми или просто искате да споделите нещо, пишете ни Епикризи, резултати от кръвни, инструментални изследвания и други документи е по-добре да бъдат сканирани или снимани и изпратени като прикачени файлове, отколкото да се преписват. При остро възникнали заболявания, не стойте пред компютъра, а незабавно потърсете лекарска помощ!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.