Как да сготвим сарми с кисело зеле?
Необходими продукти
Днес ще сготвим сарми с кисело зеле. Необходими са ни зелеви листа, нарязани на ситно, лук, сушени домати или чушки, сварен кафяв ориз, сирене тофу, сушен джоджън, изсушена чубрица, червен пипер, вермут или бяло вино, зелев сок и маги вълшебен вкус 10 зеленчука.
Начин на приготвяне на сарми с кисело зеле
В загретия зехтин добавям ситно нарязания лук и домати. Задушавам за няколко минути и добавям сварения предварително ориз. След това добавям патладжан, който е сварен и нарязан на кубчета. Накрая ще добавя тофуто. Маги 10 зеленчука ще дообогати ястието ни с още аромати. Ще прибавя сушен джоджън и чубрица.
Време е да напълним сармите. В центъра на всеки зелев лист ще добавя лъжица от плънката и я сгъваме така че да се получи стегната сарма. Завитите сарми ще залея с бяло вино или вермут и зелев сок. Ще ги сложа за около 20 минути във фурната. През това време ще направим сос. В две супени лъжици загрят зехтин ще сложа една и половина/ две супени лъжици брашно. Към брашното ще добавя и чаена лъжица лют червен пипер и ще налея чаша зелев сок. Щипка джоджън и чубрица ще дадат още аромат. Леко запечените сарми ще залея с леко пикатния сос. Ще ги оставя за около 10/ 15 минути във фурната. Накрая ще имаме едно вкусно и свежо ястие за Бъдни вечер.
No Comments