logo

Как да сготвим сарми с кисело зеле?

Необходими продукти

Днес ще сготвим сарми с кисело зеле. Необходими са ни зелеви листа, нарязани на ситно, лук, сушени домати или чушки, сварен кафяв ориз, сирене тофу, сушен джоджън, изсушена чубрица, червен пипер, вермут или бяло вино, зелев сок и маги вълшебен вкус 10 зеленчука.

Начин на приготвяне на сарми с кисело зеле

В загретия зехтин добавям ситно нарязания лук и домати. Задушавам за няколко минути и добавям сварения предварително ориз. След това добавям патладжан, който е сварен и нарязан на кубчета. Накрая ще добавя тофуто. Маги 10 зеленчука ще дообогати ястието ни с още аромати. Ще прибавя сушен джоджън и чубрица.

Време е да напълним сармите. В центъра на всеки зелев лист ще добавя лъжица от плънката и я сгъваме така че да се получи стегната сарма. Завитите сарми ще залея с бяло вино или вермут и зелев сок. Ще ги сложа за около 20 минути във фурната. През това време ще направим сос. В две супени лъжици загрят зехтин ще сложа една и половина/ две супени лъжици брашно. Към брашното ще добавя и чаена лъжица лют червен пипер и ще налея чаша зелев сок. Щипка джоджън и чубрица ще дадат още аромат. Леко запечените сарми ще залея с леко пикатния сос. Ще ги оставя за около 10/ 15 минути във фурната. Накрая ще имаме едно вкусно и свежо ястие за Бъдни вечер.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.