Как да сготвим пълнени пилешки гърди?
Необходими продукти
Сега ще ви покажа една лесна рецепта за пълнени пилешки филенца. Необходими са ни пилешки филета, маслини, ситно нарязан морков, прас,кора и сок от лимон, сушена червена чушка,малко чубрица, кафяв ориз.
Начин на приготвяне
За да приготвим вкусни пълнени пилешки гърди, ще сложа ориза в студена вода и после пак ще го залея , за да се покрие. Докато се вари ориза, ще приготвя филенцата. За да ги напълним, с остър нож ще отворя отвор и в по-дебелата част на филето ще направя разрез. Малко, по-малко разтварям слоевете мускули. След като оформя всички филенца по този начин, ще ги подправя с шарен пипер. Ще сложа и финно настръгана кора от лимон. За да станат още по-ароматни, ще ги намажа с зехтин. Време е да направим плънката. В сгорещен зехтин или олио, ще сложа праса, който ни е нарязан на кръгчета. Ще добавя ситно нарязания морков и натрошена чушка. Ще прибавя и нарязаните маслинки. След това ще добавя прецедения ориз. Разбърквам и слагам листенца от чубрица или мащерка и маги 10 зеленчука. Слагаме от плънката във вътрешността на всяко едно филенце. Затваряме го внимателно с една или две клечки за зъби. Слагам ги в предварително загрят грил тиган и ги чакам да се запекат от двете страни. Филенцата са изпечени, сложени са в тава и ще ги поръся със ситно нарязан магданоз и лимонова кора. Прибавям и съвсем малко лимонов сок и зехтин. Ще ги сложа за не повече от 20 минути в загрята фурна на 180/190 градуса. Нашите пълнени пилешки гърди са готови. Приятен апетит.
No Comments