logo

Как да сготвим пълнени пилешки гърди?

Необходими продукти

Сега ще ви покажа една лесна рецепта за пълнени пилешки филенца. Необходими са ни пилешки филета, маслини, ситно нарязан морков, прас,кора и сок от лимон, сушена червена чушка,малко чубрица, кафяв ориз.

Начин на приготвяне

За да приготвим вкусни пълнени пилешки гърди, ще сложа ориза в студена вода и после пак ще го залея , за да се покрие. Докато се вари ориза, ще приготвя филенцата. За да ги напълним, с остър нож ще отворя отвор и в по-дебелата част на филето ще направя разрез. Малко, по-малко разтварям слоевете мускули. След като оформя всички филенца по този начин, ще ги подправя с шарен пипер. Ще сложа и финно настръгана кора от лимон. За да станат още по-ароматни, ще ги намажа с зехтин. Време е да направим плънката. В сгорещен зехтин или олио, ще сложа праса, който ни е нарязан на кръгчета. Ще добавя ситно нарязания морков и натрошена чушка. Ще прибавя и нарязаните маслинки. След това ще добавя прецедения ориз. Разбърквам и слагам листенца от чубрица или мащерка и маги 10 зеленчука. Слагаме от плънката във вътрешността на всяко едно филенце. Затваряме го внимателно с една или две клечки за зъби. Слагам ги в предварително загрят грил тиган и ги чакам да се запекат от двете страни. Филенцата са изпечени, сложени са в тава и ще ги поръся със ситно нарязан магданоз и лимонова кора. Прибавям и съвсем малко лимонов сок и зехтин. Ще ги сложа за не повече от 20 минути в загрята фурна на 180/190 градуса. Нашите пълнени пилешки гърди са готови. Приятен апетит.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.