logo

Как да сготвим пълнени картофи с гъби?

Необходими продукти

Днес с Вас ще приготвим пълнени картофи с гъби.Предварително ще завием четири големи картофа, които ще сложим във фурната. Пълнежът ще обогатим с настръган кашкавал, гъби-печурки и манатарки, малко прошуто- хамон, бекон, сушени домати и маги вълшебен вкус градински подправки.

Начин на приготвяне

За да приготвим вкусни пълнени картофи с гъби, всеки един от  тях ще увием в алуминиево фолио и ще ги сложа в загрята фурна на 200 градуса за 40 минути. Докато се пекат ще направя един пикантен гъбен сос. Първо ще залея сушените манатарки с гореща вода. В сгорещената мазнина ще сложа тънко нарязани печурки. Ще добавя останалите гъби и ще разбъркам. Ще прибавя сушения нарязан домат. Ще добавя и супена лъжица брашно и слагам чаша от гъбения булюн. Ще добавя маги вълшебен вкус градински подправки. Това е гъстотата на соса, която ни е нужна, а картофите вече са изпечени. Ще го оставим заедно с кожата и всеки от тях ще разделя на две. Всяка половина ще издълбая с лъжичка за кафе. Ще събера вътрешността на картофите в купа. Това е издълбаната вътрешност от картофите и към нея ще добавя около 200 грама настърган кашкавал. Ще прибавя и маги вълшебен вкус градински подправки и мъничко нарязан копър. Разбърквам всичко. Всяко едно картофче получава лъжица от кашкавалената плънка. За да стане ястието още по-вкусно и ароматно, ще залея всичко с гъбения сос, който направихме. За ценителите на местната кухня ще добавя и резънче прошуто. Остава да го запечем за 10 минути.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.