Как да сготвим пълнени картофи с гъби?
Необходими продукти
Днес с Вас ще приготвим пълнени картофи с гъби.Предварително ще завием четири големи картофа, които ще сложим във фурната. Пълнежът ще обогатим с настръган кашкавал, гъби-печурки и манатарки, малко прошуто- хамон, бекон, сушени домати и маги вълшебен вкус градински подправки.
Начин на приготвяне
За да приготвим вкусни пълнени картофи с гъби, всеки един от тях ще увием в алуминиево фолио и ще ги сложа в загрята фурна на 200 градуса за 40 минути. Докато се пекат ще направя един пикантен гъбен сос. Първо ще залея сушените манатарки с гореща вода. В сгорещената мазнина ще сложа тънко нарязани печурки. Ще добавя останалите гъби и ще разбъркам. Ще прибавя сушения нарязан домат. Ще добавя и супена лъжица брашно и слагам чаша от гъбения булюн. Ще добавя маги вълшебен вкус градински подправки. Това е гъстотата на соса, която ни е нужна, а картофите вече са изпечени. Ще го оставим заедно с кожата и всеки от тях ще разделя на две. Всяка половина ще издълбая с лъжичка за кафе. Ще събера вътрешността на картофите в купа. Това е издълбаната вътрешност от картофите и към нея ще добавя около 200 грама настърган кашкавал. Ще прибавя и маги вълшебен вкус градински подправки и мъничко нарязан копър. Разбърквам всичко. Всяко едно картофче получава лъжица от кашкавалената плънка. За да стане ястието още по-вкусно и ароматно, ще залея всичко с гъбения сос, който направихме. За ценителите на местната кухня ще добавя и резънче прошуто. Остава да го запечем за 10 минути.
No Comments