logo

Как да сготвим пълнени домати с гъбен сос?

Необходими продукти

Днес ще сготвим пълнени домати с гъбен сос. Необходими са ни няколко домата, гъби печурки и една кладница, трохи от пълнозърнест хляб, пушен кашкавал, лук, чесън, босилек, магданоз, масло и маги 10 зеленчука.

Начин на приготвяне на пълнени домати с гъбен сос

Първо ще издълбая доматите. Отрязвам капачето и срязвам противоположната страна. С малка лъжица отстранявам вътрешността на домата заедно с неговия сос и семки. Всички домати намазвам със зехтин и ги слагам на грил тигана. Готовите домати ще сложа в тава намазана с масло. За плънката прехвърлям всички гъби в сухия тиган. След като намалят обема си, добавяме зехтин и лъжица масло. Слагам една глава лук и две скили чесън. Добавям и лъжица маги вълшебен вкус 10 зеленчука. Сега ще сложа около 100 милилитра гореща вода. Ще ги оставя да се задушат. След като водата изври, добавяме трохите от пълнозърнест хляб, няколко листенца босилек и шарен пипер. Пушеният кашкавал може да поръсите върху доматите или да го сложите в самия сос. Накрая слагаме доматите със соса на силна фурна за около 10/ 15 минути.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.