Как да сготвим пълнени домати с гъбен сос?
Необходими продукти
Днес ще сготвим пълнени домати с гъбен сос. Необходими са ни няколко домата, гъби печурки и една кладница, трохи от пълнозърнест хляб, пушен кашкавал, лук, чесън, босилек, магданоз, масло и маги 10 зеленчука.
Начин на приготвяне на пълнени домати с гъбен сос
Първо ще издълбая доматите. Отрязвам капачето и срязвам противоположната страна. С малка лъжица отстранявам вътрешността на домата заедно с неговия сос и семки. Всички домати намазвам със зехтин и ги слагам на грил тигана. Готовите домати ще сложа в тава намазана с масло. За плънката прехвърлям всички гъби в сухия тиган. След като намалят обема си, добавяме зехтин и лъжица масло. Слагам една глава лук и две скили чесън. Добавям и лъжица маги вълшебен вкус 10 зеленчука. Сега ще сложа около 100 милилитра гореща вода. Ще ги оставя да се задушат. След като водата изври, добавяме трохите от пълнозърнест хляб, няколко листенца босилек и шарен пипер. Пушеният кашкавал може да поръсите върху доматите или да го сложите в самия сос. Накрая слагаме доматите със соса на силна фурна за около 10/ 15 минути.
No Comments