logo

Как да сготвим пилешки картофки със сос барбекю?

Необходими продукти

Сега ще ви покажа една много здравословна рецепта за пилешки картофки със сос барбекю. Необходими са ни смляно пуешко или пилешко месо, две, три супени лъжици овесени ядки, яйце, ситно нарязани лук и чесън, настръган морков и маги градински подправки. Към тези кюфтенца ще направим един класически сос барбекю, който ще включва консервирани домати, доматено пюре, кафява захар, оцет, сос лорчестър, сос табаско и ситно нарязани лук и чесън.

Начин на приготвяне на пилешки картофки със сос барбекю

Каймата ще объркаме с ароматна смес от зеленчуци. За целта в загрят зехтин ще добавя лука, чесъна и морковите. Ще сложа една, две супени лъжици вода. Сега е момента да добавя трите супени лъжици овесени ядки и ще сложа маги супена лъжица градински подправки. Остана да изчакам да изстине и да я смеся с каймата. Ще добавя яйцето и ще омеся каймата. Ще добавя три листенца пресен босилек и ще ги нарежа наситно. По-лесно ще оформите кюфтенцата, ако ръцете са ви влажни. Слагаме ги в тавичката и ги намазваме с олио. Ще ги сложа в предварително загрята фурна на 180/200 градуса за 20 минути. Докато те се запичат, ние ще приготвим класическия сос барбекю. Първо в загретия зехтин ще сложа лука и ще прибавя няколко капки вода. Ще добавя чесън, нарязан на ситно. Докато се пържат, ще пасирам около 800 грама консервирани домати. Ще добавя пасираните домати и заедно с тях всички останали продукти. Те са две супени лъжици доматено пюре, две чаени лъжици кафява захар и оцет.Завършва се с две супени лъжици сос лолчестър и няколко капки лют сос табаско. Нужни са около 10 минути да се смесят вкусовете и после да бъдат сервирани заедно с кюфтенцата.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.