divino

Как да комбинираме чироз с вино?

Чироз с вино. Необходими продукти

Днес ще ви представим една интересна идея за лятно мезе и вино. То се казва чироз с вино.Избрахме да приготвим типичното мезе чироз- сушена риба – и да го съчетаем с вино. Спряхме се на три вина от три бранда, които са любими на българската публика. Трябва ни сушена риба, няколко скилитки чесън, копър, оцет и зехтин.

Чироз с вино. Подготовка

За да приготвим вкусно чироз с вино, първо слагаме рибата в една купичка и я заливаме с оцет. Важно е да сложим първо тази подправка, а не зехтин, защото рибата няма да може да попие от другите съставки. Поръсваме с копър и прибавяме чесъна.

За да попият рибките от съставките, с едно чуканче ги натискаме леко. След вкусна проверка на резултатите, изводите са ясни. Всяко едно от тези вина успешно се съчета с мезето. Трите дават различен поглед върху нещата. Далиш Sovini e най-неутралното съчетание. То прегръща мезето и го оставя да изпъкне на преден план. Sovini Blan успява да се противопостави и хармонично се съчетава с вкусната сушена риба. Последното вино- Розето- прави най-комплексното съчетание, противопоставайки своя сладък аромат на острите аромати и вкусове в мезето и подавайки ръка на една морска минерална почва. Всички тези вина са приятно вкусни в съчетание със сушената риба и нейните подправки.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.