logo

Камера или DSLR фотоапарат?

В този епизод ще ви запознаем с предимствата и недостатъците на ръчните камери и огледално рефлексните /DSLR/ фотоапарати.

Предимства – джобни видео камери

  • значително по-удобни при заснемане на кадри, когато се налага бързо приближаване или отдалечаване. При тях вариото /zoom/ е значително по-улеснен.  Докато при DSLR фотоапаратите трябва да въртите цял обръч, за да приближите даден кадър при джобните камери енеобходимо само да натиснете бутон в една или друга посока.
  • Възможност за слушалки. При DSLR фотоапаратите трябва да спирате след всеки кадър, за да прослушата звука при камерите просто вкарвате едни слушалки и слушате в реално време. Пре DSLR тази функция е налична само при по-скъпите модели.
  • Живота на батерията. Докато с фотоапарат може да се заснеме до около 1 час то една камера дава възможност за 3-4 часа в зависимост от батерията и марката.

Предимства – DSLR фотоапарати

  • Сменяеми обективи. Можете да използвате различни обективи в зависимост от това какво ви е необходимо в момента. Ако трябва да снимате на далечно разстояние взимате далекофокусен обектив и си снимате обекта. Ако ви трябва да заснемете повече обекти в един кадър взимате широкоъгълен обектив.
  • Контролиране на дълбочина на къдъра посредством блендата или затвора, който пропуска светлина. колкото по-отворен е самия затвор толкова по-плитък е самия кадър и толкова по-размазан е фона зад самия обект или съответно пред него.
  • Мултифункционалност. Докато с една джобна камера не е препоръчително да правите снимки с DSLR-а можете да правите както видеоклипове така и прекрасни снимки.

И фотоапаратите и камерите притежават HDMI изход, както и USB изход за прехвърляне на данни. Също така притежават обувка за монтиране на външни аксесоари като микрофони или светкавици. И двата вида техника разполаг с възможност за свързване на външен микрофон както и за настройване на баланса на бялото, контраста, наситеността на цветовете и всякакви други настройки.

В следващия епизод ще ви покажем как да направите настройките на вашия фотоапарат или видео камера.

Ако това видео ви е било полезно и искате собствено видео свържете се с екипа на media-start.net

За Автора - media-start

Media Start е агенция за интернет маркетинг с фокус върху видео маркетинга. Търсим различни и ефективни решения за популяризиране на бизнеса на нашите клиенти. Правим това чрез видео маркетинг, маркетинг в социалните медии, e-mail маркетинг, маркетинг чрез съдържание и онлайн реклама. Истинската сила идва от обвързването на всички онлайн канали, което води до многократно увеличаване на резултатите. Така цялата стратегия за онлайн комуникации действа като добре сработена машина. Вярваме, че развитието на бизнеса на нашите клиенти води до развитие и на нашия бизнес. Затова целта ни е да постигаме резултати с всяка кампания. В Media Start сме откриватели, вдъхновители на промяната, амбициозни и дейни новатори. Това, което ни отличава най-много, са честността, отговорността и приемането на професията ни като призвание. Затова е важно да бъдем убедени в добрите качества на продуктите или услугите, зад които заставаме. Тези ценности са основата, на която стъпваме, за да дадем максимума от себе си. Станете наш дългосрочен партньор и вижте силата от работата с един различен екип!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.