logo

Какво представлява целулита?

Днес ще поговорим за целулита. Когато той се появи, е хубаво да му обърнем внимание, защото не е толкова безобиден колкото си мислим. Той е не само дефект на кожата, но и реално заболяване на мастната ни тъкан, който допринася за нейния странен и нездрав вид . За да го излекуваме, е необходимо не само да мажем кожата си със специални кремове, но и да променим начина си на живот и хранене. Ежедневния стрес, неправилния хранителен режим, липсата на движение, прекалената консумация на алкохол и цигари, всичко това може да доведе до появата на целулит. Той се причинява от хормонален дисбаланс, което не е нещо безобидно. Ако не се вземат мерки навреме, целулитът се задълбочава и лекуването от него става все по-трудно.

В началото целулитът се забелязва само ако стиснете кожата на определени места. Следващият етап е подуване на кожата и опъване на външния и слой. При влошаване неравностите се забелязват и с просто око. Краен стадий на заболяването е когато кожата е твърда и болезнена при натиск. При тези последни етапи е необходима лекарска намеса. За да не се стига дотам, е хубаво да вземете своевременни мерки като започнете с промяна на хранителния си режим. Храненето влияе върху състоянието на кожата, съответно може да допринесе за появата или лекуването на целулита. Правилно избраната и стриктно изпълнявана диета помага на тялото да възпроизвежда здрави клетки, които да заменят увредените мастни тъкани. Вижте нашето видео за антицелулитна диета!

Ако желаете изготвяне на индивидуален хранителен и тренировъчен режим, можете да научите повече на dietata.com.

За Автора - dietata.com

Dietata.com предлага информация за всички видове диети, примерни менюта, упражнения за отслабване, успешни истории и изготвя индивидуална безплатен диетичен профил изцяло онлайн. Възползвайте се от възможностите за безплатна консултация на сайта www.dietata.com!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.