logo

Антицелулитна диета

Днес ще ви разкажем за основните правила за борба с целулита. Едно от важните правила е да махнете от менюто си всякаква мазна, пържена и консервирана храна. Полезно е да приемате пресни плодове и зеленчуци, богати на целулоза, месо без мазнини и риба. Забравете за бързото хапване на крак, за готовата храна от павилиончетата и закусвални. Би било добре да се храните спокойно без излишен стрес и химия в храната.

Пиенето на вода е също много важно при борба с целулита. Освен приемане на вода, би било добре да намалите употребата на алкохол и цигари, както и консумирането кафе. Единствената му полза срещу целулита е ако си правите масаж с утайка от кафе върху засегнатите области.

Друго основно правило е приемането на храни, богати на протеини. Може да си ги набавите от пилешко и пуешко месо, бобените култури, ядките. На масата трябва да присъстват домати, яйца, спанак, соя, маслини. Спокойно може да се храните разнообразно и здравословно без да ви липсва нищо и така да противодействате на целулита.

Сладкишите, маргаринът и всичко, в което има бяло брашно или прекалено много захар, е добре да бъдат намалени. Не е полезно да консумирате и газирани напитки. Освен захарта, е хубаво да редуцирате и количеството сол, което приемате. Солта води до задържане на течности в организма, а те спомагат за образуването на целулит.

Консумирането на повече сурови храни също допринася за намаляването на целулита.Полезно би било, ако ги подправяте с естествени подправки. Избирайте храната според сезона и не консумирайте нетипични за вашите хранителни навици храни.
Може да прилагате примерната диета под видеото периодично или постоянно. Те не е изтощаваща за тялото, а му помага да се пребори с проблема. Присъстват всички важни елементи и витамини, които биха допринесли за вашето отслабване.

Умерената физическа активност като движението, разходките на чист въздух, правилното дишане, също помага на тялото ви да се пребори с целулита. Всичко това подобрява циркулацията на кръвта и помага на тялото да се справи с проблема. Освен упражнения можете да правите и специални масажи за целулит.

Ако желаете изготвяне на индивидуален хранителен и тренировъчен режим, можете да научите повече на dietata.com.

За Автора - dietata.com

Dietata.com предлага информация за всички видове диети, примерни менюта, упражнения за отслабване, успешни истории и изготвя индивидуална безплатен диетичен профил изцяло онлайн. Възползвайте се от възможностите за безплатна консултация на сайта www.dietata.com!

2 Comments

  • Eli June 30, 2016 at 7:59 pm

    Kak da otslabna po brzo

    • Георги Михов June 30, 2016 at 8:40 pm

      Диетите са нещо много специфично и зависи от метаболизма и моментното състояние на всеки човек. Можете да следвате нашите професионални безплатни съвети и сами да прецените коя диета е най-подходяща за вас. Ако искате индивидуален хранителен режим ви препоръчваме да се обърнете директно към нашите експерти.

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.