Как да направим лесен шоколадов веган сладкиш?
За да направите такъв вкусен сладкиш, е необходимо да имате сухи съставки. Първата стъпка е да смесите в купа сухите съставки, които са: 2, 2/3 чаени чаши брашно, които внимателно пресяваме, 1,1/2 захар- бяла и кокосова захар, 6 супени лъжици какао, 2 чаени лъжици сода бикарбонат и една чаена лъжица сода.
Втората стъпка е да приготвим една купа с течни съставки. Те се състоят от 2/3 чаена чаша олио, 2 чаени лъжици ескстрат от ванилия или ½ пакетчета суха ванилия, 1 ампула есенция ром, 2 чаени чаши вода, 2 супени лъжици оцет. След като ги смесите в купата, ги разбъркайте и ги добавете към сухите. Разбиваме ги с вилица или с кухненска бъркалка. Пресипваме смесената течност в намазнена и набрашнена тава или форма за печене, в която е поставена хартия.
Третата стъпка е да печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути. Така нашия сладкиш е готов.
За онези, които не спазват пости или не са вегани, могат да добавят не-веган глазура. Тя съдържа една чаша пудра захар, 50 грама масло, ¼ чаша прясно мляко и 2 супени лъжици какао.
No Comments