agleu

12 неща които всеки трябва да има у дома

Днес искам да Ви дам списък с 12 неща, които е хубаво всеки да има у дома си. Първите са фенер, кибрит, запалка и свещ. Хубаво е да имаме и кибрит и запалка. От една страна запалката не пали лесно, а кибритът се навлажнява. Важно е да притежаваме и фенер, защото той може да ви помогне да си намерите изгубен предмет в случай, че няма ток.

Полезно е да имате резервна батерия за телефон или резервен телефон с батерия. Да си признаем, че смартфоните са много малки удобни компютри, но не са особено надеждни що се отнася до живот на батерията. Списъкът с важни телефонни номера също е необходим. Този списък дублира този в телефона Ви. Той ви е необходим, ако нямате електричество или вашия смартфон се повреди и изтрие всички контакти. Затова напишете на хартия имената на най-близките си хора заедно с техните номера. Добавете номерата на електротехника и водопроводчика.

Не бива да забравяме да се снабдим с комплект за първа помощ и промиване на рани, както стандартни обезболяващи. Към този списък можем да прибавим и резервна бутилка вода за миене и пиене. Друго важно нещо е запасяването със сухи храни, особено ако е зима или живеете в отдалечен район.

Куфарът с инструменти също можем да прибавим към списъка с 12 важни неща за дома. Например снабдяване с монтажна лента. Тя е важна в случаите когато живеете под наем и нямате разрешение да пробивате дупки в стената. Продава се в железариите и строителните хипермаркети. Допълнително има и такива ленти, пригодени за мокри помещения или външна употреба. Ръкавици за еднократна употреба имат десетки приложения – от страняване на съмнителна кал, полепнала по обувките ви, до отпушване на канал и много други приложения.90 % етилов спирт също е важна част от списъка с 12 неща. Той има много приложения: дезинфекция на инструменти, изсушаване на пъпки и за приготвяне на домашни препарати за почистване.

Други важни предмети са препарати за настинка и грип. Хубаво е да ги приемате още при първи симптоми. Затова е хубаво да ги имате у дома.

Препаратът против петна също трябва да фигурира в нашия списък. Намалява стреса от това да видите любимата си блуза окапана с червен сос и предовратява крясъците и негативните реакции.

Ако това видео ви е било интересно препоръчваме ви да разгледате всички видеа на agleu 🙂

За Автора - agleu

Привет, аз съм Зори. Моята страст е ученето на нови неща - знания и умения, които искам да споделя с Вас, защото "Sharing is caring" . На вас благодаря Ви за споделеното време, за това, че натискате бутона "харесвам" и за коментарите под всяко видео.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.