logo

Коя диета е за мен?

Когато много хора се опитват да отслабнат, решават да опитат най-различни диети. Изкушени от нова диета, те вярват, че тя бързо ще им помогне да отслабнат и че ще имат желаните килограми. Но най-важното за една диета е тя да бъде разработена според вашите предпочитания. За да разработите подобна диета, трябва да бъдете уверени, че нейният график е удобен за спазване и не нарушава начина ви на живот. Съществуват 5 начина, които могат да Ви дадат възможност да разработите подобна диета, съобразена с вашите нужди и предпочитания. Днес с Вас ще разберем кои са те.

Съобразяване на хранителен режим

Първо хранителният ви режим трябва да е съобразен с Вас. В противен случай след като сте свършили с неговото спазване, може да се получи йо-йо ефект и да качите повече килограми. Например ако обилните вечери са обичайни за семейството ви, вашите любими хора могат да Ви упрекнат, че не се храните заедно с тях. Това води до чувство на вина и лишения, които скоро могат да повлият върху желанието ви да отслабнете. Решението е диетата да се спазва дълго време и да бъде съобразена с вашия вкус, а не да ви лишава от всичко. Семейната вечеря е нещо много хубаво. От нея не е нужно да се лишавате, а да приготвяте по-здравословни ястия. Така всички ще подобрят начина си на хранене и ще подобрят своите хранителни навици.

Инвестирайте във вашето здраве

За съжаление нездравословната храна си остава най-евтина. Всяка програма за отслабване, независимо дали е с домашно приготвена храна или повече консумация на пилешко месо, може да наруши семейния бюджет. Решението е да осъзнаете, че правилния начин на хранене е най-важната инвестиция, защото така се грижите за вашето здраве. Нездравословният хранителен режим води до здравословни проблеми. Това може да доведе до ходене по лекари, а в някои случаи и до хоспитализация.

Съобразете диетата с вашите навици

Трето всеки човек има различни предпочитания, особено когато става дума за храна. Ето защо е важно да изберете такава програма за отслабване, която да отговаря на вашите хранителни навици. Нормално е един вегетарианец трудно да се справи с диетата на Апкинс, а едно момиче, което обича да яде хамбургери и картофки, ще е недоволно да яде зелени салати в продължение на цяла седмица. Ако се откажете от любимите си храни, може да ви е по-трудно да спазите докрай избраната от Вас диета.

Решението на този проблем е следното. При избора на програма за отслабване, всеки трябва да прецени реално хранителните си нужди и навици и да изгради план за диета спрямо тях. Тези, които обичат тестени изделия, може да разгледат диети с ниско съдържание на въглехидрати. По този начин е по-вероятно да се придържате спокойно към диетата си. Така може да свалите по-бавно излишните килограми, но и да ги задържите след това.

Мотивирайте се

Четвърто някои програми за отслабване са известни със своите членове, които споделят и се подкрепят един с друг. Надяваме се, че в най-скоро време ще бъде готов нашия форум. В него ще можете да споделяте резултатите си независимо коя диета сте избрали да спазвате.

Упражнения и диета

Независимо от кой тип сте е важно да знаете, че всяка диета трябва да е индивуална и да бъде разработена специално за Вас. Решението на този проблем е следното. Ние залагаме на здравия разум и ви съветваме да спазвате диети, които ви гарантират достатъчно прием на калории- около 1600 до 2000- и предлагат балансиран избор на здравословни храни. Така не се лишавате от необходимите минерали и витамини. Важно е диетата да бъде съобразена с вашето телосложение и ритъма ви на живот. Храната, която е част от вашата диета, трябва да ви доставя удоволствие, а не чувство за задължение.

Абсолютно една диета, която сте избрали да спазвате, ще бъде по-ефективна с лека тренировка. Последните изследвания показват, че упражненията, направени в рамките на 20 минути 3 пъти в седмицата, влияят благоприятно върху всяка избрана диета. Полезно е и да спортувате всеки ден, защото това подобрява метаболизма, здравето и тонуса Ви. Решението е да не вдигате летвата твърде високо. Достатъчно е да направите няколко коремни преси или танцови движения дневно са по-добре от два часа тренировка веднъж седмично. Може да започнете с разходки 5 минути на ден и всеки следващ ден добавяте по минутка.

Ако желаете изготвяне на индивидуален хранителен и тренировъчен режим, можете да научите повече на dietata.com.

За Автора - dietata.com

Dietata.com предлага информация за всички видове диети, примерни менюта, упражнения за отслабване, успешни истории и изготвя индивидуална безплатен диетичен профил изцяло онлайн. Възползвайте се от възможностите за безплатна консултация на сайта www.dietata.com!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.