[the_ad id=”5303″]


Как да инсталирате wordpress тема?

Friendly Geeks екипа на icn.bg представят как да инсталирате WordPress, как да го конфигурирате и защитите вашия WordPress акаунт от хакерски атаки. Показваме двата най-лесни начина да го направите- през Softaculous от вашия хостинг акаунт, или чрез директно сваляне на инсталационния файл от сайта на WordPress.

Инсталирането на WordPress през Softaculous вече сме го показвали, за това няма да се спираме подробна на него.

Инсталация на WordPress чрез инсталационан файл

Можете да свалите инсталационен файл на български език от сайта bg.wordpress.org. След това качваме инсталациония файл на сървъра чрез ftp клиент. Ако не знаете да работите с ftp клиент можете да гледате нашето тематично видео.

След това трябва да създадем своята база данни. Това става чрез cpanel /бази данни/mySQL бази данни

  • нова база данни – тук въвеждаме името на базата която искаме да създадем
  • натискаме бутона създай база данни

След като създадем нашата база данни трябва да добавим и потребител към нея от менюто добави потребител

  • потребителско име – задаваме желаното потребителско име
  • парола – създаваме парола на новия потребител
  • натискаме бутона създай потребител

След като създадем потребителя го добавяме към базата данни от менюто добави потребителя към базата данни и натискаме бутона добави. След това му задаваме пълни права и натискаме внеси изменения.

След като имаме създаден потребител се връщаме към ftp клиента и преименуваме следния файл wp-config-sample.php на wp-config.php и след това го отваряме с текстови редактор и задаваме:

  • define (`DB_NAME`, `wordpress`); – на мястото на wordpress изписваме името на нашата база данни
  • define (`DB_USER`, `username`); – на мястото на username изписваме името на потребителя
  • define (`DB_PASSWORD`, `password`); – на мястото на password изписваме паролата
  • запазваме файла

Сега отваряме един браузър и изписваме нашия домейн следван от /wordpress/wp-admin/install.php В страницата която се зареди следваме инструкциите за инсталация.

Защита на wordpress

За да защитим нашия сайт от хакерски атаки трябва да ограничим правата на нашия wp-admin като единствения IP адрес, който ще има право на достъп ще бъде нашия собствен. За целта през ftp клиент влизаме в папката wp admin и създаваме един .htaccess файл в него добавяме следния текст:

  • deny from all
  • allow from IP – на мястото на IP въвеждаме нашия IP адрес.

Можете да проверите коe e вашият IP на адрес whatismyip.com

Също така би било хубаво да преименувате wp-admin папката. По този начин ботовете които обхождат сайтовете няма да я разпознават като цел за атака.

Съветваме ви да обновявате редовно версията на вашия wordpress и да сте сигурни, че използвате последната стабилна верися. Както и да не използвате излишни плъгити, теми и други добавки които могат да компрометират вашия сайт.

Ще се радваме ако сме ви помогнали да инсталирате вашия wordpress. Ако имате нужда от съдействие friendly geeks екипа на icn.bg е 24/7 на разположение.

За Автора - icn

Кои сме ние? Ние предлагаме редица от много приемливи и достъпни Домейн услуги и Уеб-хостинг решения, които са успешно проектирани за развитието и успехът на Всеки бизнес в глобалната мрежа. Без значение дали вече сте развили такъв бизнес, или имате нужда от повече пространство в Интернет, или просто искате да направите Вашият първи уеб-сайт, ние имаме правилното решение за Вас. Нашите сървъри подсигуряват това, от което се нуждае Вашата уеб страница за да има сигурно присъствие в глобалното пространство по 24 часа на ден, седем дни в седмицата. Услугите, които предлагаме са извънредно надеждни и винаги поддържани от професионално подготвен и компетентен екип за техническа поддръжка 24 часа на ден. Защо ние? С ICN.Bg. Вие можете да разчитате на: Най-високо качество на клиентските услуги Максимум гарантиран UPTIME Високо функционални Административни инструменти (панели) Сигурен и надежден ежедневен backup Висока свързаност на сървърите Високо ниво на сигурност Независим Дата център N+1

No Comments

Sorry comments are closed for this Post.