Ако това видео ви е било полезно открийте повече информация на сайта на zdrave-bg.eu

Лайка – лечебни свойства

Чаят от лайка има много лечебни свойства. При редовна употреба той помага при стомашни разстройства, гадене и ентерит. Гаргарата или плакненето на устата с този чай  помага на организма да преодолее гингивит, стоматит и фарингит. Инхалациите с лайка са много полезни, защото облекчават кашлици и грипни възпаления. Баня с лайка е прекрасно лечебно средство при хронични рани, хемороиди или възпаления на ноктите.

Приготвяне на чай

Чаят с тази билка е много полезен за организма. Може да бъде приготвен по следния начин. Залейте 1 чаена лъж. лайка с 1 чаена чаша гореща вода. Оставете да се запари 10 минути, след това прецедете. Пийте 3- 4 чаши през целия ден.

Бани от лайка

Както вече споменахме, баните от лайки укрепват организма и му помагат да се справи с различни хронични рани, хемороиди и възпаления на ноктите. В зависимост от вида баня, който ви е необходим, т. е. баня на краката или на ръцете, седяща баня или баня на цялото тяло, добавете между 2 суп. лъж. и 2 шепи лайка към водата. Потопете се във ваната за 10 минути.

Инхалации

Инхалациите с тази билка са много полезни за различни простудни заболявания. Те се приготвят по следния начин. Изсипете 3 суп. лъж. лайка в плитък съд. Добавете гореща вода и наведете лице над съда като покривате главата си с хавлия. Продължителността на процедурата да бъде 10 минути. Повтаряйте 2 пъти на ден по време на грипна инфекция.

Лапи от лайка

Лапи от лайка също притежават лечебни съставки. Увийте малко от билката в марля, залейте с гореща вода, притиснете към възпалената кожа за около 5 минути.

Олио

Накрая ще завършим нашето видео с рецепта за олио от лайка. Разбийте с миксер 1 шепа цвят от билката. Излейте заедно половин чаена чаша соево масло в буркан с капачка и оставете да кисне 6 седмици. Разклащайте буркана ежедневно. Когато маслото добие яркожълт цвят, прецедете през тензух и изстискайте цветовете. Налейте в бутилка с тапа.

За Автора - zdrave-bg

Екипът на Zdrave-Bg.eu предоставя на своите читатели възможност за безплатни медицински консултации. Вашите запитвания ще бъдат внимателно обсъдени и при нужда – консултирани със съответния специалист. Ако имате здравословни проблеми и не знаете какво да предприемете; ако не ви е ясно какво означават резултатите от медицинските изследвания или сте изправени пред трудно решение какъв метод на лечение да изберете; ако имате неясни оплаквания и отдавна нерешени здравословни проблеми или просто искате да споделите нещо, пишете ни Епикризи, резултати от кръвни, инструментални изследвания и други документи е по-добре да бъдат сканирани или снимани и изпратени като прикачени файлове, отколкото да се преписват. При остро възникнали заболявания, не стойте пред компютъра, а незабавно потърсете лекарска помощ!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.