logo

Как да сготвим крем супа от кестени?

Необходими продукти

Днес ще сготвим крем супа от кестени. Необходими са ни 500, 600 грама сварени и обелени кестени, половин чаша бяло вино, целина , морков, индийско орехче, масло и маги пилешки булюн.

Начин на приготвяне на крем супа от кестени

В разтопеното масло морковите, целината и кестените. Добавям литър и половина гореща вода. Прибавям булюнчетата маги пилешки булюн. Ще добавя шарен пипер и ще оставя за 10 минути да омекнат целината и морковите. След като поврът известно време, наливам виното и слагам индийското орехче. Ще изчакам около минута да изври алкохола на виното и ще пасирам супата с останалото масло. Избрала съм да сервирам супата в тези чаши, чиито ръбчета ще намажа с мед и ще ги потопя в ситно нарязана зеленина- копър и магданоз. След това ще налея супата и ще сложа лъжица заквасена сметана. Ще сложа цял кестен върху сметаната и тънко нарязани лукчета. Нашата супа е готова.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и имате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.