Ако това видео ви е било полезно открийте повече информация на сайта на zdrave-bg.eu

Чай от липа

Липовият чай е много полезен за организма. Той се препоръчва при настинки с температура. Освен това този чай има и превантивно въздействие. Винаги можете да си направите една чаша, ако се приберете у дома с премръзнали или с мокри крака. Полезни са и компресите с липов цвят, които са подходящи при освежаване на уморена и отпусната кожа. Баня на краката с липов цвят и листа успокоява нервите.

Приготвяне на липов чай

В чаят от липа се съдържат много лечебни свойства. Той може да бъде приготвен по следния начин. Залейте 2 чаени лъжици сух липов цвят с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете да се запари 10 минути, след това прецедете. За да предизвикате изпотяване, изпийте 2 чаши чай от липа и се увийте в одеяло, за да се стоплите.

Сместа за чай от липа също въздейства положително на организма.Тя може да бъде приготвена по следния начин. Смесете 1 чаена лъжица липов цвят с 1 чаена лъжица суха шипка, половин чаена лъжица портокалова кора и половин чаена лъжица цвят от бъз. Залейте сместа с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете да се запари 10 минути, след това прецедете. Пийте по 2 чаши на ден.

Лапи от липа

Лапите от липа са полезни за здравината на кожата. Те се приготвят по следния начин. Залейте 3 чаени лъжици сух липов цвят с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете да се накисне 10 минути. Прецедете и оставете да се охлади. Потопете ленен плат в отварата и поставете върху добре измита кожа за 10 минути сутрин и вечер.

Вана от липов цвят

Накрая ще завършим нашето видео с друга рецепта от липа, която има успокойтелно действие. Смесете 5 супени лъжици сух липов цвят с 3 супени лъжици сушени липови листа. Сварете в 1 литър вода. Оставете да изстине похлупено. Прекарайте през цедка и изстискайте утайката. Добавете отварата към гореща вана за крака и потопете крака за 10-15 минути.

За Автора - zdrave-bg

Екипът на Zdrave-Bg.eu предоставя на своите читатели възможност за безплатни медицински консултации. Вашите запитвания ще бъдат внимателно обсъдени и при нужда – консултирани със съответния специалист. Ако имате здравословни проблеми и не знаете какво да предприемете; ако не ви е ясно какво означават резултатите от медицинските изследвания или сте изправени пред трудно решение какъв метод на лечение да изберете; ако имате неясни оплаквания и отдавна нерешени здравословни проблеми или просто искате да споделите нещо, пишете ни Епикризи, резултати от кръвни, инструментални изследвания и други документи е по-добре да бъдат сканирани или снимани и изпратени като прикачени файлове, отколкото да се преписват. При остро възникнали заболявания, не стойте пред компютъра, а незабавно потърсете лекарска помощ!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.