[the_ad id=”5509″]


Искате ли стегнато тяло и гладка кожа за идващото лято? А искате ли да го постигнете без никакво усилие само с няколко 30 минутни процедури? Днес ще ви запознаем с пресотерапия – нов и изключително ефективен метод за борба с целулита и отпуснатата кожа.

Какво представлява пресотерапия?

Лимфната система е от изключителна важност за здравето на нашия организъм. Често малки дразнения и болки могат да са симптоми за тромаво работеща лимфна система. В тези случаи се препоръчва лимфен дренаж, чрез който се стимулират лимфните възли и се увеличава количеството лимфа почти 20 пъти. Лимфния дренаж е вид масаж, които въздейства върху меките тъкани на тялото, с цел да се постигне премахване на излишните течности от обмяната на веществата по лимфните съдове. Прилагането на лимфен дренаж в областта на естетичната грижа започва сравнително късно, едва около средата на 20-ти век. Оттогава до сега неопровержимо е доказано, че лимфния дренаж е не само една от най-успешните процедури в медицинската практика, но също така и една от най- ефективните техники за детоксикация на организма и регенерация на тъканите.

Пресотерапията представлява детоксикираща процедура по време на  която чрез лимфен дренаж се помага на тялото да се отърве от токсините. По този начин се подобрява и кръвообращението, което води до по-добро насищане с кислород, както на третираните зони, така и на целия организъм.

Процедурата симулира мускулните съкращения и въздейства положително на цялата лимфна система. По време на процедурата, краката са обути в специални “гащи” които се свързват към апарата, който подава различно налягане от сгъстен въздух в отделните проблеми зони. Тази съвременна техника спомага за регенерирането на тъканите и за детоксикация на целия организъм. По този начин се ускорява метаболизма и се тялото освобождава от натрупаните токсини.

За какво е полезна пресотерапията

  • ефективна детоксикация.
  • подобряване на венозната циркулация, особено при разширени вени и проблеми с капилярите.
  • по-доброрегенериране на кожата.
  • премахване и предотвратяване появата на целулит.
  • предотвратяване и намаляване на отока в краката.

За оптимален ефект се препоръчват минимум 10 процедури.

Противопоказания

  • венозна тромбоза на кръвоносните съдове.
  • хемофилия.
  • сърдечна и съдова недостатъчност.
  • различни инфекции.

АКО ТОВА ВИДЕО ВИ Е БИЛО ПОЛЕЗНО МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ НА СТРАНИЦАТА НА БУБА РЕЛАКС ВЪВ ФЕЙСБУК.

 

За Автора - БУБА Релакс

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.