logo

Как да си направим торта от тиквички с моркови?

Необходими продукти

Сега ще ви покажа как да направите вкусна торта от тиквички и моркови. Основни компоненти са тиквички, настъргани моркови, зехтин, бяло саламурено сирене, заквасена сметана, яйце, настърган кашкавал и маги 10 зеленчука както и малко диджонска горчица.

Начин на приготвяне на торта от тиквички и моркови

За да приготвя вкусна торта с тиквички и моркови, първо ще задуша морковите в Extra Virgin зехтин. Бърка се не повече от 2/3 минути. Докато се задушават ще прибавя маги вълшебен вкус 10 зеленчука. След като станат готови, ще ги оставя да изстинат. През това време ще нарежа тиквичките на тънки и дълги резенчета. Тиквичките ще дадат основа на нашата торта. За да ги подготвим ще ги подредя в тавичка и ще ги намажа със зехтин. Намазвам добре от двете страни Сега ще ги сложа в предварително загрята фурна на 220 градуса. Докато се пекат тиквичките ще направим пълнежа. Ще смесим задушените моркови с настърганото сирене, заквасената смената, кашкавала, яйцата и чаена лъжица горчица. Ще разбъркам всичко докато се получи хомогенна смес. Ще сложим копър, мента и няколко листа магданоз и ще ги анрежем ситно. След като тиквичките се изпекат, ще намажа леко със зехтин дъното на формите и започвам да подреждам тиквичките. Когато блатът за тортата ни е готов, го натъпкваме с моркови. Ако са ви останали тиквички, можете да покриете повърхността на тортата с тях. Ще сложа тортата за около 30 минути в загрята фурна на 180 градуса.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.