Как да сготвим чушки със зеле, ориз и моркови?
Чушки със зеле, ориз и моркови. Необходими продукти
Сега ще ви разкажа за една традиоционна рецепта за габровския край- чушки със зеле, ориз и моркови. Това е една много вкусна рецепта, която се приготвя бързо и лесно. Нужните ни продукти са чушки за пълнене, ситно нарязано зеле, моркови, лук, ориз, домати и домашен пилешки булюн Maggie. Накрая ще овкусим ястието с пресован чесън.
Чушки със зеле, ориз и моркови. Подготовка
За да приготвим едни вкусни чушки със зеле, ориз и моркови, ще запонем първо с правене на плънката. Тя се приготвя по следния начин. В тиган загряваме две, три супени лъжици олио, в което слагам лука. Известно време го разбърквам. Изчаквам го да се зачерви и след като това се случи, добавям чаена лъжица пипер и към тях прибавям морковите. Отново разбърквам, за да се смесят подправките. След като съм добавила нарязаниите моркови и те добре са се овкусили с останалите подправки, идва ред на зелето. Добавям и него към останал и ги добавям към останалите подправки. Ако искаме нащето ястие да има по-приятно ухание към него ще добавя Maggie. Бъдете сигурни, че то ще придаде повече вкус и свежест към нашето ястие- чушки със зеле, ориз и моркови. За да станат още по-ароматни нашите чушки със зеле, ориз и моркови, ще прибавя други аромати- копър, магданоз, чесън и лимонов сок. Време е за пълнене на чушки със зеле, ориз и моркови. Накрая ги запичаме за около 10/15 минути в загрята фурна на 180 градуса. Нашите чушки със зеле, ориз и моркови са готови. Приятен апетит.
No Comments