logo

Как да сготвим чушки със зеле, ориз и моркови?

Чушки със зеле, ориз и моркови. Необходими продукти

Сега ще ви разкажа за една традиоционна рецепта за габровския край- чушки със зеле, ориз и моркови. Това е една много вкусна рецепта, която се приготвя бързо и лесно. Нужните ни продукти са чушки за пълнене, ситно нарязано зеле, моркови, лук, ориз, домати и домашен пилешки булюн Maggie. Накрая ще овкусим ястието с пресован чесън.

Чушки със зеле, ориз и моркови. Подготовка

За да приготвим едни вкусни чушки със зеле, ориз и моркови, ще запонем първо с правене на плънката. Тя се приготвя по следния начин. В тиган загряваме две, три супени лъжици олио, в което слагам лука. Известно време го разбърквам. Изчаквам го да се зачерви и след като това се случи, добавям чаена лъжица пипер и към тях прибавям морковите. Отново разбърквам, за да се смесят подправките. След като съм добавила нарязаниите моркови и те добре са се овкусили с останалите подправки, идва ред на зелето. Добавям и него към останал и ги добавям към останалите подправки.  Ако искаме нащето ястие  да има по-приятно ухание към него ще добавя Maggie. Бъдете сигурни, че то ще придаде повече вкус и свежест към нашето ястие- чушки със зеле, ориз и моркови. За да станат още по-ароматни нашите чушки със зеле, ориз и моркови, ще прибавя други аромати- копър, магданоз, чесън и лимонов сок. Време е за пълнене на чушки със зеле, ориз и моркови. Накрая ги запичаме за около 10/15 минути в загрята фурна на 180 градуса. Нашите чушки със зеле, ориз и моркови са готови. Приятен апетит. 

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.