logo

Как да сготвим телешко с картофи и червено зеле?

Необходими продукти за телешко с картофи и червено зеле

Днес ще сготвим вкусно телешко месо с картофи и  червено зеле с аромат на мащерка. Основните ни продукти са телешко месо, нарязано на кубчета, червено зеле, лук, моркови, чесън и картофи, нарязани на тънки кръгчета.

Начин на приготвяне

За да сготвим вкусно телешко месо с картофи и червено зеле, първо ще оваляме телешкото месо в малко брашно, ще го разбъркаме и ще го изпържим в три супени лъжици сгорещено олио. Така месото ще се запечата и няма да се изсуши. Когато месото е готови, можем да го прехвърлим във водоустойчив съд за печене, а в останалата мазнина добавяме лука заедно с морковите, нарязаните на ситно чесън. Наливаме вода и след като всичко заври, натрошаваме маги булюнче телешки ребърца. Ще сложа няколко пресни клончета мащерка и отгоре ще подредя ситно нарязаните картофи. Затваряме ги с капак и ги оставяме да се задушават на фурна около 150/ 160 градуса за час и половин . Гарнитурата на това телешко ще бъде от червено зеле. За да стане още по-червено зелето, ще сложим винен оцет и една супена лъжица мес, листенцата на мащерката и ще добавя дафинов лист заедно със супена лъжица сол и зехтин. Разбъркваме и изсипваме всичко в тава за печене. Ще добавя една супена лъжица масло. Закривам ги с фолио. Ще ги сложа заедно с месото да се пекат за около час и половина.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.