logo

Как да сготвим супа с леща и броколи?

Необходими продукти

Днес ще ви покажа едно вкусно ястие. Ще сготвим вкусна супа с леща и броколи, която е много хранителна и полезна. Ако искате да приготвите вкусна супа с леща и броколи, са ви  необходими  следните продукти: зелена, червена или кафява леща, броколи, накъсани на малки резенчета, прас, моркови и целина. Ароматите на днешната супа ще бъдат кинион, дафинов лист, чесън, лимон и маги зеленчуков булюн.

Начин на приготвяне

В сгорещен зехтин или олио ще сложа да се задушат зеленчуците- морковите, целината и бръзът – като към тях добавим лъжичка вода. Ще сложа дафиновия лист и киниона, а чесъна ще оставя за най-накрая. Ще залея с литър и половина гореща вода и ще добавя три кубчета маги зеленчуков булюн. Щом водата заври, ще добавя лещата. Когато супата е почти готова, ще добавя малко черен пипер, лъжичка ситно нарязан чесън, малко кора от лимон и розичките броколи. След ¾ минути ще подправя супата с лимонов сок и ще я поднеса.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.