logo

Как да сготвим пълнени сушени чушки?

Необходими продукти за пълнени сушени чушки с боб

Днес ще ви приготвя моята рецепта за пълнени сушени чушки с боб. Необходимите ни продукти са червен лук, нарязан на полумесеци, фасул, нарязани на едро орехи, доматено пюре и домати от консерва, маги зеленчукова булюнче и сушени чушки.

Начин на приготвяне на пълнени сушени чушки с боб

За да сготвим вкусни пълнени сушени  чушки с боб, първото нещо,  което ще направя, е да залея сушените чушки със студена вода и да ги оставя да набъбнат за около 20 секунди. След като ги оставя да врат, ще се заема с приготвянето на пълнежа. В загрят зехтин ще сложа нарязания червен лук и орехи, които да се запекат. Ще добавя и смлян пипер, които  да се разтворятт в мазнината. Когато видя, че орехите започнат да се запичат, прибавям зеления фасул. След това добавям и консервираните домати, които съм пасирала предварително на паста. Идва ред на доматеното пюре, което ще прибавя към останалите подправки и зеленчуци. Следва да добавя една супена лъжица джоджън и кубче маги зеленчуков булюн. Разбъркваме, за да се сгъсти пълнежа. Време е да напълним чушките. С малка лъжица слагаме от пълнежа и плътно ги подреждаме в една тавичка. Това количество смес е достатъчно за 10/ 12 чушки. След като ги напълните и подредите в тавичка, ги залейте с булюна, в който са киснали. Сложете пълнените чушки с боб да се запекат за 20 минути. След 20 минути ще имаме вкусни пълнени чушки с боб.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.