logo

Как да си сготвим патладжан с праз и маслини?

Необходими продукти

Днес ще сготвим патладжан с праз и маслини. За целта са ни необходими следните продукти: три вида маслини, домати, прас, чесън, целина, орехови ядки и маги вълшебен вкус 10 зеленчука.

Начин на приготвяне на патладжан с праз и маслини

Първо в тиган със сгорещен зехтин слагам нарязания прас, чесън и целина с една лъжица вода. Патладжаните са предварително сложени в солена вода за 10/20 минути и след това са подсушени добре. Сега ще ги разбъркам със зеленчуците за 3, 4 минути. Дойде моментът добавим 100 грама орехови ядки и след това ще прибавя и обезкостени маслини. Ще добавя и нарязани чери домати като могат да бъдат и обикновени домати. Те са предварително зарязани на кубчета. Ще сложа една супена лъжица маги вълшебен вкус 10 зеленчука, малко доматено пюре и 100 милилитра гореща вода. Можем да сложим ястието във фурната за около 20, 30 минути или да покрия с капак и да оставя да къкри за около 15, 20 минути. Накрая ще добавя магданоз.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.