logo

В това видео ще си отговорим на въпросите: Как да използвате светлината във видео продукциите си? Какво е мека и твърда светлина? Какви са добрите варианти за снимане навън и снимане вътре? Как се измерва температурата на светлината?

Светлината е един от основните компоненти на всяка видео продукция. Дели на два типа:

  • мека светлина– идва от източник с разпръсната и не толкова концентрирана площ. Тя предоставя образи без сенки, но и не толкова контрастни.
  • твърда светлина – от източник с малка площ и силна концентрация. Тя предоставя доста контрастни изображения, но със сенки. Такъв тип е слънчевата светлина.

Добре е когато снимате навън да използвате бленда – светлоотразителен диск, който насочвате към лицето или часто от тялото която искате да осветите. ако не използвате бленда е напълно възможно ако обекта е осветен фона зад него да е изгорял.

Температурата на светлината се измерва в келвини. Нормалната дневна темпратура се счита за 5000 Келвина. По тази скала под 5000 Келвина са топла температура защото придава по-червеникав отенък на образа, а над 5000 Келвина се счита за студена, защото придава по-синкав отенък.

Добре е когато снимате навън да използвате неутрализиращ филтър, който намалява светрлината, защото без него е лесно да изгорите кадрите.

Ако това видео ви е било полезно и искате собствено видео свържете се с екипа на media-start.net

За Автора - media-start

Media Start е агенция за интернет маркетинг с фокус върху видео маркетинга. Търсим различни и ефективни решения за популяризиране на бизнеса на нашите клиенти. Правим това чрез видео маркетинг, маркетинг в социалните медии, e-mail маркетинг, маркетинг чрез съдържание и онлайн реклама. Истинската сила идва от обвързването на всички онлайн канали, което води до многократно увеличаване на резултатите. Така цялата стратегия за онлайн комуникации действа като добре сработена машина. Вярваме, че развитието на бизнеса на нашите клиенти води до развитие и на нашия бизнес. Затова целта ни е да постигаме резултати с всяка кампания. В Media Start сме откриватели, вдъхновители на промяната, амбициозни и дейни новатори. Това, което ни отличава най-много, са честността, отговорността и приемането на професията ни като призвание. Затова е важно да бъдем убедени в добрите качества на продуктите или услугите, зад които заставаме. Тези ценности са основата, на която стъпваме, за да дадем максимума от себе си. Станете наш дългосрочен партньор и вижте силата от работата с един различен екип!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.