logo

Как да сготвим сармички с тиквички и пилешко месо?

Необходими продукти

Сега ще ви покажа свежа рецепта за сарми с тиквички и пилешко месо. Ще ги увием в печени тиквички, а пълнежът ще бъде пилешко месо с топено сирене, маслини и ориз.

Начин на приготвяне на сармички с тиквички и пилешко  месо

Нарязваме тиквичките на тънки парчета. Намазваме ги със зехтин и една по една ги слагаме в нагорещен тиган. За плънката в сгорещен тиган слагам зехтин и една връзка ситно нарязан лук. Към него ще добавя ситно нарязаното пилешко филе. Сега ще натроша маги пилепки булюн. Ще добавя малко ориз и маслини без костилки. След това добавям горещата вода. Слагам малко шарен пипер, покривам го и го оставям да поври 10 минути.Когато оризът е сварен, нарязвам няколко листа от мента или джоджън и добавям около 100 грама топено сирене. За да не се изгорите, е добре пълнежът да изстине. Подреждам тиквичките и в основата на всяка ще сложа по лъжичка от пълнежа. След това ще ги завия на ролца. Могат да се подредят легнали или изправени в кръгла форма за печене. Има още един начин за оформяне на сармичка от тиквички. Две тиквички се слагат на кръст и в центъра се поставя пълнежа. Завиват се като се редуват горната и долната. Може да ги запечете така, за да смесят всички вкусове и аромати. Както и да ги наръсите с пушен кашкавал около 15 минути на загрята фурна на 200 градуса.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.