части за колата

части за колата

Как се смазва автомобила?

  • Кагато двигателя на колата работи той завърта ремъка чрез система от ролки и обтегачи. отново чрез ролков механизъм ремъка завърта маслената помпа.
  • Маслената помпа засмуква масло от картера чрез маслената цедка. Когато всмуканото масло достигне до помпата то се изпомпва под високо налягане към филтъра.
  • Масления филтър задръжа всички отлагания и пуска пречистената смазочна течност по тръбите към двигателя.
  • Маслото се движи под налягане по тръбите, за да смаже движещите се части на двигателя. То влиза директно в коляновия вал през специални отвори.
  • Дюзи впръскват смазочната течност директно в буталата. Други дюзи пръскат вала клапите и пружините. По този начин маслото създава тънък предпазен филм за всички движещи се компоненти на двигателя.
  • Отработеното масло се връща в картера през отделни канали

 

 

 

За Автора - zakolata.bg

ЗА КОЛАТА ООД е динамично развиваща се фирма с основна дейност онлайн търговия с резервни части, смазочни материали и консумативи за леки и лекотоварни автомобили . фирмата предлага пълна гама резервни части за всички марки автомобили, произведени по съвременни технологии и съобразени със световните стандарти на качество като постоянно увеличаваме базата си данни с нови продукти и нови партньори. През тези години фирмата акцентира върху високото качество и приемливите цени на предлаганите продукти за да може да се наложи на българския пазар. Ако не знаете къде да намерите информация за вашия бъдещ или настоящ автомобил, то zakolata.bg несъмнено е сайт, който няма да ви подведе. Автомобилите са колкото необходимост, толкова и източник на безкрайно забавление и удоволствие. Тук всеки автомобилен лаик или специалист ще намери нещо за себе си. Защото всичко е правено от фенове за фенове. Преференциалните отношения и споразумения с редица дистрибутори и производители на автомобилни части, сътрудниците с опит в сферата на автомобилните части и качествените спедиторски и ИТ решения са част от елементите, необходими за Вашето удовлетворение.

2 Comments

  • Venelin January 25, 2017 at 6:26 am

    С какво да измия двигатела зада смена маслото менерално масло.. И да налея синтетично масло…

  • Andrey May 24, 2017 at 11:09 pm

    Въздушното охлаждане, като система, използва увеличена охладителна площ за топлоотдаване от двигателния цилиндър, цилиндровата глава и картера на двигателя, с което се осъществява топлоотдаване към околната атмосфера. Конструктивно се реализира със значително оребряване на тези части на двигателя, чиято площ е в състояние при съприкосновение с въздуха да отдаде излишната топлина.

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.