agleu

Как да прочистим дома си чрез стайни растения?

Както знаем, вредните вещества са навсякъде около нас, но е хубаво да можем да ги неутрализираме по някакъв начин.Това са формалдехида, бензол и други бензини, трихлоретилен. Съществуват 5 растения, които прочистват въздуха в нашия дом, и ни предпазват от негативното влияние на тези вещества.

Едно от тях е драцена маргината. Много обичам това растение, защото е много издържливо цвете. Изисква много малко грижи – да го поливате на всеки две седмици или когато почвата изсъхне. Тя е истински шампион по почистване на дома, защото го почиства от пенизола,формалдехида, ксилена и тулола.

Друг вид драцена, която също има пречистваш ефект, е така наречената драцена фрагранс. Тя пречиства въздуха от бензола, ксилен и тулол.

Следващото растение се казва хлорофитум. То пречиства въздуха от формалдехида. То е и много красиво растение, което се размножава много лесно благодарение на тези кошнички от цветове. След като ги отрежете, ги накисвате във вода и те пускат малки коренчета, лесни за засащане.

Под номер три сме поставили бръшляна или известен като английски бръшлян. Той улавя бензола, формалдехида, ксилена. То също е красиво и лесно за отглеждане растение.

Следващото растение се нарича спатифилум. Той радва очите ни с тези прекрасни бели цветове. Пречиства стаята от бензол, формалдехид и хлороекилен. Последното растение е фикусът. То успешно пречиства въздуха от формалдехид.

Препоръките на НАСА са да използвате поне едно растение за всеки 10 квадратни метра от дома или помещението. Колкото по-големи са растенията и техните саксии, толкова по-лесно ще се справят с вредните изпарения.

Ако това видео ви е било интересно препоръчваме ви да разгледате всички видеа на agleu 🙂

За Автора - agleu

Привет, аз съм Зори. Моята страст е ученето на нови неща - знания и умения, които искам да споделя с Вас, защото "Sharing is caring" . На вас благодаря Ви за споделеното време, за това, че натискате бутона "харесвам" и за коментарите под всяко видео.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.