logo

Как да приготвим нетрадиционни сарми?

Необходими продукти

Днес с Вас ще приготвим нетрадиционни сарми. Тяхната обвивка ще бъде направена от кори за баница. Плънката ще бъде с кайма. Необходимите ни продукти са кайма, смес около 250 грама, кимион, шарен пипер, маги 10 зеленчука, прас, кори за баници, гъби и маги булюн.

Начин на приготвяне на нетрадиционни сарми

В сгорещена мазнина ще сложа да се сгорещят праса и каймата. Започна да бъркам, за да стане на малки парченца. Остана да овкусим пълнежа. Ще сложа чаена лъжица кимион, шарен пипер и лъжица маги 10 зеленчука. Разтварям точен лист за баница и ще го нарежа на квадратчета. Слагам в центъра на всяко две лъжици от плънката. Сгъвам двата края един в друг, а останалите- под плънката. Връзвам допълнително с парче от праса. За да станат сармите сочни, ще направя един сос с гъби. В сгорещено масло слагам ситно нарязани гъби и ще налея гореща вода. Докато се сгъстява, ще сложа две щипки джоджън и едно булюнче маги. Ще залея сармите с няколко черпака, за да станат сочни. Слагам ги във фурната за 20, 30 минути докато се зачервят. Поднесете ги с пресен джоджън и добро настроение.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.