agleu

Как да се подготвим за родилното отделение? Част 7 – бебешки дрешки

Важен компонент от списъка са и бебешките дрежки. Те са три комплекта: ританки, долна камизолка, както и горна, чорапки, търлички и шапка. Аз бях взела и ръкавички, които не позволиха да използваме заради рисково задушаване, ако по някакъв начин попаднат пред бебето. Вместо горна камизолка и ританки, аз бях взела боди, гащеризон, чорапи. Вземете си повече дрешки отколкото ви казват, защото памперсите протичат и бебетата повръщат. Подгответе си дрехи за изписване, и ткоито можете да оставите у дома и да ви ги донесат, когато дойде този щастлив миг. За вашите дрехи за изписване изберете нещо, което сте носилипо време на бремеността. Необходимо е известно време на корема да се прибере обратно до първоначалните си размери. Не оставайте чантите от плат на пода, защото те могат да се намокрят. Моя съвет е да разделите нещата, които ше вземете от болницата, в два сака. Единия да бъде с вашите принадлежности, а другия- за бебето.

Като допълнително можете да вземете биберон залъгалка, но се консултирайте със специалист. Не е препоръчително бебето да свиква с него. Можете да вземете и допълнителна възглавница. Тя ще ви бъде от полаз, защото ще ви помогне да се чувствате добре, докато търсите удобна поза за ва с и вашето дете. Можете да си набавите и ментови бонбони за след раждане. Има се предвид, че след възстановяване от упойка, най-вероятно ще имате лош вкус в устата, който ще искате да освежите. По-добре си вземете всички други вкусове, защото ментата не е съвместима с кърмата. Чудесно за кърменето са и тези загряващи подложки, които са пълни с гел. Имат една метална пластинка, която се натиска и течността вътре се активизира. Самите възглавнички са многократно ползване и е достатъчно само да ги сварите в топла вода.

Ако това видео ви е било интересно препоръчваме ви да разгледате всички видеа на agleu 🙂

За Автора - agleu

Привет, аз съм Зори. Моята страст е ученето на нови неща - знания и умения, които искам да споделя с Вас, защото "Sharing is caring" . На вас благодаря Ви за споделеното време, за това, че натискате бутона "харесвам" и за коментарите под всяко видео.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.