banner

Вижте всички уроци по пиано на adelinapiano.com

Запознаване с До ключ

Mного рядко срещано явление са написани ноти за пиано на До ключ . Но все пак ако намерите ноти написани на този ключ, е добре да знаете как да го разчетете.

Положението на нотата до от първа октава се определя от до ключ . Съществуват  5 варианта на До ключ. Разликата между тях е, че всеки от тях се пише на различна линия от петолинието.

1. Сопранов  се поставя  на първата линия от петолинието. Тогава  до от първа октава ще се намира на първата линия и така ще четем всички останали ноти;

2. Мецосопранов  се пише на втората линия. Тогава и до от първа октава ще се разчита на втората линия;

3. Алтов  се поставя се  третата линия, където ще четем до от първа октава;

4. Теноров  се пише на четвъртата линия. Тогава и до от първа октава ще се разчита на четвъртата линия;

5. Баритонов се пише на петата линия, където ще четем до от първа октава;

Ако това видео ви е било полезно разгледайте всички уроци на Аделина на сайта www.adelinapiano.com

За Автора - Аделина Христова

Тя се казва Аделина. И нейният живот е музиката. Завършва Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”, гр. Бургас, в класа по пиано на Елена Пеева. Докато учи не губи време и печели награди от редица конкурси за млади пианисти в страната и чужбина. Съвсем млада става солист на Бургаска Филхармония. В нейно лице музикалното училище намира активен участник в празничните и благотворителни концерти. Музикалното ѝ развитие продължава в Инструменталния факултет на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, гр. София при Проф. Стела Димитрова-Майсторова. Следващите четири години са наситени с участия в концерти и майсторски класове, Щатният оркестър към Академията я кани за солист. Фестивалът “Pianissimo” е едно от ярките места където се изявява. Интересен факт от професионалната ѝ автобиография е очевидния афинитет към камерната музика, където незабравими остават участията ѝ в клавирни дуа, триа и квартети. Музикалната педагогическа магистратура с профил пиано закономерно бива придобита в Софийски Университет „Св. Св. Климент Охридски”. Днес, на нейните умения като педагог се осланят както професионалисти, така и напълно обикновени хора завладени от магията на музиката и желаещи да усвоят тайните ѝ.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.