Ако това видео ви е било полезно открийте повече информация на сайта на zdrave-bg.eu

Овчарска торбичка – лечебно действие

Ако имате прекалено тежко менструално кървене, чаят от овчарска торбичка ще намали вашите болки и ще спре обилното течение. Той може да спре кръвотечението от носа като се напои тампон в запарка от билката, спира кръвотечението от носа. Билката е изключително полезна за организма и влиза в състава на много отвари, които са предназначени за пречистване на кръвта. Освен това има тонизиращо действие върху сърцето, което се обяснява с високото съдържание на калций. Сърцето е мускул и като такъв има нужда от калций, за да се свива и разпуска. Това именно благотворно действие на овчарската торбичка – да предизвиква съкращение на мускулните клетки в съчетание с нейния кръвоспиращ ефект, обяснява нейната ефикасност и при кървящи хемороиди. Овчарската торбичка се прилага също така и при други кръвотечения като белодробни заболявания, протичащи с кръвохрак и бъбречни болести, които водят до хематурия (кръв в урината).

Чай от овчарска торбичка

Както вече казахме, овчарската торбичка има много полезни и лечебни свойства. Изключително полезен за организма е чая от тази билка. Той се приготвя по следния начин.

Залейте 2 чаени лъжици сухи растения овчарска торбичка с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете да се запари 10 минути, после прецедете. Пийте по 2 чаши на ден по време на менструация.

Компрес от овчарска торбичка

Овчарската торбичка помага и при различни кръвотечения. Един от начините е да приготви тампон за нос при кръвотечение.Залейте 2 супени лъжици изсушена овчарска торбичка с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете да се запари приблизително 10 минути, после прецедете. Натопете тампон памук в хладка отвара и поставете в съответната ноздра. Извадете тампона след около 15 минути.

За Автора - zdrave-bg

Екипът на Zdrave-Bg.eu предоставя на своите читатели възможност за безплатни медицински консултации. Вашите запитвания ще бъдат внимателно обсъдени и при нужда – консултирани със съответния специалист. Ако имате здравословни проблеми и не знаете какво да предприемете; ако не ви е ясно какво означават резултатите от медицинските изследвания или сте изправени пред трудно решение какъв метод на лечение да изберете; ако имате неясни оплаквания и отдавна нерешени здравословни проблеми или просто искате да споделите нещо, пишете ни Епикризи, резултати от кръвни, инструментални изследвания и други документи е по-добре да бъдат сканирани или снимани и изпратени като прикачени файлове, отколкото да се преписват. При остро възникнали заболявания, не стойте пред компютъра, а незабавно потърсете лекарска помощ!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.