logo

Как се настройва звук при видео заснемане?

В това видео ще научите какъв микрофон да изберете за вашето видео заснемане и как да направите настройките на вашата камера или фотоапарат. Ще ви разкрием кои са подходящите микрофони при заснемане на атмосферата около вас или при интервю, както и защо да използвате ръчни настройки на звука, вместо автоматични.

За да запишете звук на вашата камера или фотоапарат е необходимо те да имат вход за микрофон. За това когато ги купувате е хубаво да проверите тази опция. обикновено тези входове за са 3,5 мм жакове.

Микрофони

Има няколко вида микрофони, които можете да използвате в зависимост от вашата нужда.

  • атмосферен микрофон – използвайте ги ако искате да запишете атмосферата около вас. Обикновено са кондензаторни и се захранват от допълнителна батерия. тях може да ги поставите на така наречената обувка.
  • брошка – използва се най-вече за интервюта. Най-добре е да поставите микрофона под блузата, за да има естетически вид. Разстоянието от устата до микрофона трябва да е около 20 см.

Настройки

Много важно е да направите настройката на нивото на гласа или така наречения rec level. Най-добре е да използвате ръчни настройки на звука, а не автоматични. При автоматичните настройки се получава така наречената премодулация или изкривяване на звука – така той става неприятен, не се чува добре и няма как да се оправи при монтаж. За това при възможност записвайте винаги на ръчен режим.

Силата на звука се измерва в децибели. Нормалното ниво на звука е около от –9 до -12 децибела.

Желателно е когато избирате вашата камера или DSLR да има вход за слушалки, за да слушата в реално време какъв звук записвате.

Ако това видео ви е било полезно и искате собствено видео свържете се с екипа на media-start.net

За Автора - media-start

Media Start е агенция за интернет маркетинг с фокус върху видео маркетинга. Търсим различни и ефективни решения за популяризиране на бизнеса на нашите клиенти. Правим това чрез видео маркетинг, маркетинг в социалните медии, e-mail маркетинг, маркетинг чрез съдържание и онлайн реклама. Истинската сила идва от обвързването на всички онлайн канали, което води до многократно увеличаване на резултатите. Така цялата стратегия за онлайн комуникации действа като добре сработена машина. Вярваме, че развитието на бизнеса на нашите клиенти води до развитие и на нашия бизнес. Затова целта ни е да постигаме резултати с всяка кампания. В Media Start сме откриватели, вдъхновители на промяната, амбициозни и дейни новатори. Това, което ни отличава най-много, са честността, отговорността и приемането на професията ни като призвание. Затова е важно да бъдем убедени в добрите качества на продуктите или услугите, зад които заставаме. Тези ценности са основата, на която стъпваме, за да дадем максимума от себе си. Станете наш дългосрочен партньор и вижте силата от работата с един различен екип!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.