logo

Как да си направим шишчета със скариди?

Приготвяне

Днес ще ви запозная с най-вкусната комбинация на храна и вино. Това е една рецепта, която е страхотно допълнение към Розе Шансон Модерн на Domein Board. Тя се нарича шишшета със скариди. Една много вкусна рецепта, която ще ви се ослади. За да приготвим шишчета със скариди, са ни необходими  едри, сварени скариди, прошуто, нарязано на тънки ивици, мед, чесън, оризов оцет, шарен пипер. За маринатата на самите скариди ще имаме нужда от ситно нарязан копър, лимонова кора и лимонов сок. Първо ще мариновам скаридите със ситно нарязан копър, малко зехтин и лимонов сок. За повече свежест ще добавим лимонова кора. Разбървам ги и ще ги оставя да постоят така 15-30 минути. Тези скариди вървят с един много приятен сос, към който ще добавя настръган джинджифил. Ще го пасирам с листата от спанак и босилек. Ще добавя зехтин, чесън, половин чаена лъжица мед, съвсем малко лют сос и оризов оцет и портокалов сок. Към соса ще прибавя и малко сол. Пасивам всичко заедно. Всяка една от скаридите ще увия с резанче прошуто и ги нанизвам на шишче. Така приготвените скариди ще намажа със зехтин и сос. Ще ги сложа в загрят грил тиган и ще ги изпека от двете страни за ¾ минути. Плътното месо на скаридите и морския вкус прекрасно се комбинират с плодовост.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.