logo

Как да си направим спаначена супа Попай?

Спаначена супа Попай. Необходими продукти

Днес ще сготвим спаначена супа Попай. Ще сложа нарязан спанак и киселец, моркови, зелен грах, лук, чесън и ечемичени едри овесени ядки. Ще завършим с три китки- нарязан на ситно копър, магданоз джоджън.

Начин на приготвяне на спаначена супа Попай

Първо ще сложим една супена лъжица зехтин да се загрява в тенджерата. В нея ще прибавим нарязания морков, лука и чесъна. Разбъркваме ги и щом усетим,че се долавя по-силно аромата на чесъна, е време да сложим зеления грах и нарязания спанак. Отново ще ги разбъркам и  после всички тези зеленчуци ще залея с един литър гореща вода. Ако искаме нашата супа да бъде още по-ароматна  ще добавя кубчета маги . Необходими са не повече от 5 минути на всички зеленчуци, за да омекнат леко. Вече можем да добавим няколко супени лъжици от овесените ядки. Ще завършим нарязаните на ситно зелени подправки. Варенето продължава не повече от една минута. След което нашата спаначена супа Попай е готова. Сервирайте тази здравословна супа със счукан чесън, лимонов сок и зехтин.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.