logo

Какво представлява лунната диета?

В днешното ни предаване ще ви предложим един по-разширен вариант на лунната диета, който включва всички фази на луната. Широко известен факт е, че с промените си луната оказва влияние върху човешкото тяло. Основният момент от лунната диета  е гладуването по време на 4 фази. Но има и други насоки, които може да следвате, за да се възползвате напълно от влиянието на луната. Друг важен аспект на лунната диета е детоксикацията. Нашето тяло изхвърля токсините през целия ден, но това се случва най-вече преди обед. Затова е добре през първата половина на деня да ядем плодове, за да се освободим от токсичните елементи, които сме приели чрез различни храни, лекарства и други от замърсяванията с въздуха.

При подобряване на хранителните навици и ограничаване на вредните храни, се стига до изгарянето на мазнини, в които се съдържат и токсични отпадъци. Може да се почувствате зле, защото във вашето тяло протичат процеси на детоксикация.

Лунна диета. Етапи

По време на лунната диета се набляга на двата най-добри детоксикатори, които са водата и плодовете. Те се поемат под формата на сокове. Най-силен детоксикиращ ефект имат така наречените киселинни плодове като цитрусите – грейфрути, лимони, ананас, ягоди, зелени ябълки. Тази невероятна лунна  диета ви помага по природосъобразен начин да свалите от 3 до 5 кг от теглото си и да засилите имунната си система.

Пълнолуние

Най-подходящото време за започванто на тази диета е пълнолунието. След него следва периода на намаляващата луна. По време на 24 часа на пълнолуние не е хубаво да ядете твърди храни, а да пиете много вода и прясно изцедени плодове и зеленчуци. Няма ограничения за течностите, които поемате, но не е хубаво да пиете прясно или кисело мляко или алкохол.

Водата е едно от най-достъпните детоксикатори. Затова след един ден гладуване с голям прием на вода, можете да бъдете сигурни, че организмът ще е изхвърлил част от вредните токсини.

Намаляваща луна

След пълнолуние луната започва да намалява. През този период е много лесно за вашето тяло да се детоксикира и да изхвърли задържаната вода. Може да намалите приема на храна и ще усетите как сваляте килограми. Отново е много важно да пиете вода- поне от 2, 2 и половина литра на ден. Храненето е балансирано и не преяждайте деня след пълнолуние. Както и при пълнолуние по време на лунната диета, през тези 24 часа не трябва да се яде твърда храна и да се приемат много течности.

Новолуние

По време на новолуние детоксикиращите чайове имат много добър ефект. Опитайте се да пиете повече градински чай или зелен чай за засилване на метоболизма. Може да овкусите водата, която я пиете с малко мед или изцеден лимон.

Нарастващата луна

През периода на нарастващата луна чувството за глад се засилва докато накрая стига пика си, което е по време на пълнолуние. Тази част от лунната  диета е най-трудна и трябва да подложите волята си на изпитание. Докато луната расте, не е хубаво да се подавате на глада, както и не е препоръчително да преяждате, защото през този период организмът ни е най-чувствителен. Хубаво би било да не ядете сладки изделия, мазни храни и тестени продукти с изключение на пълнозърнестите. Не яжте след 18.00. Когато лунната светлина започне да става видима, изчакайте до сутринта. За да потиснете глада си, направете чай с малко мед и така ще си набавите част от необходимите калории.

Тази диета е лесна за спазване, защото няма много ограничения, но ефективността и е всеизвестна. Ако следвате дадените от нас насоки, може да отслабнете и същевременно да прочистите организма си от натрупаните токсини. Но лунната  диета не е подходяща за хора с хранителни проблеми, а ако имате някое специфично заболяване е добре да се посъветвате с вашия лекар.

Ако желаете изготвяне на индивидуален хранителен и тренировъчен режим, можете да научите повече на dietata.com.

За Автора - dietata.com

Dietata.com предлага информация за всички видове диети, примерни менюта, упражнения за отслабване, успешни истории и изготвя индивидуална безплатен диетичен профил изцяло онлайн. Възползвайте се от възможностите за безплатна консултация на сайта www.dietata.com!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.