divino

Как да комбинираме фондю с вино?

Необходими продукти при приготвяне на фондю с вино

Днес ще ви покажем как се приготвя едно от традиционните алпийски ястия- фондю . Ще го съчетаем с три различни вина. Класическата комбинация на фондю с вино  е тази с бяло вино. Ние решихме да експериментираме и подбрахме бяло розе и червено. Има различни видове фондю, но най-класическото е със сирене. Подбрали сме трите основни вида сирене- ементал, грюер и конте. Други необходими продукти са ни няколко скилитки чесън, черен пипер и индийско орехче и бяло вино.

Стъпки при приготвяне на рецептата фондю с вино

Първото нещо, което да направим при приготвяне на тази рецепта-фондю с вино-, е да намажем дъното и стените на съда с една скилитка чесън. След това слагаме бяло вино. Загрявяме съда. След като загрее виното, слагаме сиренета. Следва интензивно бъркане. Следва да пеместя съда върху бял нагревател, който да поддържа горенето. Аз ще сложа трите вина в три отделни чаши, защото искам да правим паралелна дегустация. Първото е френско вино и се казва совинъон блан, който очакваме да предложиме да предложи финес и да се получи класическата комбинация с фондютото. Третото вино е традиционен сорт мелнишко розе, което ще бъде нашата първа смела крачка към съчетаване на този сорт с фондю. Накрая завършваме с Jacob Caberne Sovini. Започваме с Совинъон блан. Очаква се да има елегантност във вкуса- на зелена чушка, бяла праскова и тропични плодове. Виното има нежен вкус и би трябвало да се съчетае добре с разтопеното сирене. Да видим как ще се съчетае с българско мелнишко розе. Много приятен аромат на току що откъснати череши, бели цветя. Мисля, че се съчетава добре, защото ароматите се усилват един на друг. Да опитаме и с Jacob caberne Sovini. Не се получава неприятна комбинация, но като че ли червеното вино се губи в плътността на фондюто.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.