divino

Как да комбинираме сладкиш със сладки вина?

Днес ще ви приготвя един сладкиш съчетан със сладки вина наречен сладкиша на щастието. За тази рецепта- сладкиш със сладки вина- са ни необходими следните продукти:  накиснати овесени ядки, сухи плодове, кайсии, смокини, ядки, бадеми, лешници, орехи, портокалови и лимонови кори, малко алкохол, мед, разтопедо масло и един жълтък. Около 30 минути му трябваше на сладкиша, за да се изпече. Ядките са попили от соса и се носи невероятно ухание. Моите предложения за питие към този десерт са десертно вино на Торес Флурарис или на Порта лейтидж vino bottle. Тези ядки и сухи плодове, които се намират в десерта, се намират и в десертното вино. В него има богатство на сушена праскова и кайсия, а пък във виното Порта ще опитаме сушена слива. Въпреки че направихме сладкиша с форми, кайсии и смокини, те ще се съчетаят много добре с двете питиета. Получава се изключително богата палитра между кафе и сладкиш. Първото вино е с изключителен богат аромат на сушена кайсия и прасковени ухания, които са съчетани с много цветисти нюанси. Докато преглъщате хапка от сладкиша, е хубаво да си пийнете малко от ликюрното вино или да довършите хапката си и отново да отпиете от питието. Второто вино е с прелестни какаови ухания на сушена слива. Много хубаво ухае виното и има ликорени вкусове, които ни трябват за нашия сладкиш. Какаовото ухание на виното още повече дообогатяват вкуса от сладкиша.

Ако тази видео рецепта ви е харесала и мате интерес да научите повече за хубавата кухня посетете сайта на списание меню.

За Автора - Gourmet Publishing

Храната и виното са основата, върху която градим нашата дейност. За нас, в Gourmet, храната и виното са общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство. Храната трябва да е вкусна, а виното – качествено, и заедно да доставят удоволствие. Пълноценните ястия – приготвени с добри съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени, са апетитни и носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от живота. Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на живот. Съчетаването на храната с качествено вино в неголеми количества допринася не само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здравословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкусната храна. За нас виното е постоянен извор на професионален интерес и предизвикателство, но и източник на сетивна наслада.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.