[the_ad id=”5329″]

Как инфлацията изяжда нашите спестявания?

През 2000 г. сме можели да си закупим продукти, услуги и имоти на два пъти по-малко пари отколкото можем да ги закупим днес. Ако инфлацията продължава да расте със същия темп, през 2040 г. ще са ни нужни 3 пъти повече пари, за да живеем по абсолютно същия начин както живеем днес.

Депозити и други инвестиции

Много хора избират да се борят с инфлацията като влагат парите си в депозити.  Дали обаче това е оптималното което можем да направим с парите си предвид ниските лихви , които предлагат банките в момента.

В дългосрочен план активите, който трайно побеждава инфлацията, са акциите на големи компании. Ако за 10 години инфлацията е средно 3%, то доходността на инвестициите в акции на големи международни компании е около 8 %, което значи, че те побеждават негативните ефекти от инфлацията близо с три пъти.

Ако искате да научите повече, за инвестирането, потърсете повече информация на:

За Автора - Karoll

Карол Капитал Мениджмънт e една от водещите асет мениджмънт компании в България и инвестираме от името на индивидуални, институционални и корпоративни клиенти, които, както в добри, така и в лоши времена, доверяват своите пари на нас. Вече 10 години ние се стреми да предоставяме качествени асет мениджмънт услуги на хиляди клиенти. Създадохме първия фонд в акции в България през 2004-та година и бяхме първите, които дадоха възможност на българина да инвестира на фондовите пазари в чужбина. Нашето обещание пред вас е да ви помогнем да изберете най-подходящото решение относно това какво да правите с парите си и какви продукти и услуги да използвате, за да подсигурите по-добро финансово бъдеще. За да постигнем това, ние си партнираме и с гигант в асет мениджмънт индустрията - Schroder Investment Management. Ние стоим с лице пред клиентите си с нашата гаранция за професионално управление и обслужване. С екип от професионалисти в управлението на пари и обслужването на клиенти, Карол Капитал Мениджмънт ви дава възможност да инвестирате спестяванията си по най-правилния за вас начин: чрез разнообразни взаимни фондове и индивидуално доверително управление. Научете още за асет мениджмънт услугите и открийте по какъв начин най-добре може да защитите парите си от инфлацията и да постигнете висока доходност в дългосрочен период. Свържете се с някой от нашите консултанти.

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.