logo

Как да увеличите интереса към вашите видеа?

В това видео ще говорим за това какво е „thumbnail“ или мини изображение на видеото? Какво трябва да съдържа той, за да провокира гледаемост на вашето видео? Как да добавяте мини изображения към видеата си в YouTube?

Тhumbnail

Това е онази мъничка картинка, която представя вашето видео в целия youtube. Ето защо е много важно тя наистина да бъде открояваща се, привличаща внимание и да бъде достатъчно интересна.

Как да създадем успешно мини изображение

За да е успешно едно мини изображение фокусът трябва да бъде върху образът, върху действието на картинката. Трябва да представя добре видеото и съдържанието в него. Трябва да предизвиква интереса на зрителя и да бъде достатъчно ясна и при малка резолюция – например 120х90.

Важно е thumbnail-а да се откроява така, че когато се показва редом до останалите видеа да предизвика внимание и интерес. Самото заглавие дава още информация за мини изображението и за видеото, но в действителност точно thumbnail-а е инструмента, който предизвиква интереса на потребителя. Това е един от ключовите компоненти, които ще накарат потребителите да гледат вашето видео.

Когато видеото свърши youtube дава предложение и за гледане на други видеа без дори да се показват техните заглавия. Можете да поставите мишката върху видеото, за да се покаже заглавието, но вини изображението трябва да създаде желанието да кликнете именно върху това видео и даго гледате.

Имайте предвид, че thumbnail-а се добавя от опция в Youtube, а не се случва монтажно на самото видео.

Задача

Следващия път докато сърфирате в Youtube обърнете внимание на това кои thumbnail предизвикват вашия интерес и как ви карат да гледат вашите видеа. Отбележете тези идеи и ги приложете във вашите мини изображения. Това определено ще подпомогне вашето представяне в Youtube.

Ако сме ви приближили дори със сантиметър до идеята за видео маркетинг то чувствайте се свободни да коментирате, споделяте и харесвате.

Ако това видео ви е било полезно и искате собствено видео свържете се с екипа на media-start.net

За Автора - media-start

Media Start е агенция за интернет маркетинг с фокус върху видео маркетинга. Търсим различни и ефективни решения за популяризиране на бизнеса на нашите клиенти. Правим това чрез видео маркетинг, маркетинг в социалните медии, e-mail маркетинг, маркетинг чрез съдържание и онлайн реклама. Истинската сила идва от обвързването на всички онлайн канали, което води до многократно увеличаване на резултатите. Така цялата стратегия за онлайн комуникации действа като добре сработена машина. Вярваме, че развитието на бизнеса на нашите клиенти води до развитие и на нашия бизнес. Затова целта ни е да постигаме резултати с всяка кампания. В Media Start сме откриватели, вдъхновители на промяната, амбициозни и дейни новатори. Това, което ни отличава най-много, са честността, отговорността и приемането на професията ни като призвание. Затова е важно да бъдем убедени в добрите качества на продуктите или услугите, зад които заставаме. Тези ценности са основата, на която стъпваме, за да дадем максимума от себе си. Станете наш дългосрочен партньор и вижте силата от работата с един различен екип!

No Comments

Остави коментар

You must be logged in to post a comment.